SPORTURI  »  ALTELE  »  CUPA MONDIALĂ DE SPADĂ DE LA BARCELONA

Spadasinele la putere » Ana Maria Brînză şi Simona Gherman au urcat pe primele două locuri la Cupa Mondială de la Barcelona

Articol de GSP - Publicat sambata, 10 martie 2012 00:00 / Actualizat sambata, 10 martie 2012 20:24

Ana Maria Brînză a cîştigat etapa de Cupă Mondială de la Barcelona (Spania), după ce anul trecut a reuşit aceeaşi performanţă.

În finală, vicecampioana olimpică a învins-o pe compatrioata şi colega de echipă, Simona Gherman, cea care la ediţia de anul trecut s-a clasat pe locul trei.

Ana Maria Brînză a cîştigat etapa de Cupă Mondială de la Barcelona (Spania), după ce anul trecut a reuşit aceeaşi performanţă.

În finală, vicecampioana olimpică a învins-o pe compatrioata şi colega de echipă, Simona Gherman, cea care la ediţia de anul trecut s-a clasat pe locul trei.

După ce a trecut în sferturi de Francesca Quondamcarlo (Italia), cu 15-9, Ana Maria Brînză a întîlnit-o în semifinale pe Yujie Sun (China). Românca şi-a luat revanşa în faţa chinezoacei după semifinala pierdută la Campionatele Mondiale de anul trecut şi s-a impus cu 10-8. În ultimul act al competiţiei, Ana a avut-o ca adversară pe Simona Gherman, colega sa de echipă, pe care a învins-o cu 15-11.

Pînă în finală, Simona Gherman a trecut pe rînd de Yana Şemiakina (Ucraina), în sferturi, cu 15-14, apoi de Magdalena Piekarska (Polonia), cu 15-12.

Anca Măroiu a fost eliminată în primul tur, fiind învinsă de estonianca Julia Blejajeva, cu 15-13, în timp ce Loredana Dinu, Ruxandra Udrea şi Simona Deac nu au intrat pe tabloul de 64.

Mîine, spadasinele românce, duble campioane mondiale, vor concura în finala pe echipe.

 

 

„Fotbalul se «deteritorializează»! Nu mai există ceva esențial” » Un profesor de antropologie, Christian Bromberger, conferință de excepție despre o „mutație” în fotbalul de azi: „Am plecat de la tifoso, adică boală contagioasă, și am ajuns aici”

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”


Comentarii (8)
popescu_petre007
popescu_petre007  •  10 Martie 2012, 23:28

respect si stima pentru voi ,am facut si eu scrima acum 35 de ani,nu aveam conditiile voastre dar frumusetea acestui sport intrece alte sporturi.decat sa alergi de nebun dupa o minge mai bn aici unde trebuie sa gandesti cum pacalesti adversarulcu un atac,sau ii blochezi atacul si punctezi tu,sau cum ziceam noi parada riposta.:)) bafta fetelor,si in general tuturor practicantilor de scrima!

raul_mastan
raul_mastan  •  10 Martie 2012, 23:08

Felicitari fetelor! Nu avem cuvinte care sa va aduca cinstea pe care o meritati! Din pacate presa noastra nu stie aprecia aceasta MEGA performanta. (campioanele lumii). La noi doar pseudo-fotbal, Gigi, Steaua, Crudu, Dragusanu etc.

flaviulucianr
flaviulucianr  •  10 Martie 2012, 21:30

Felicitari fetelor...ne-ati facut inca odata fericiti....oare a cata oara?( nici nu mai poate fi tinuta socoteala)....suntem mandrii de voi...cum spunea cineva pe aici, DOAMNE AJUTA sa fiti sanatoase si fericite si sa continuati performantele deosebite pe care le aveti....sunteti una dintre generatiile de aur din istoria sportului romanesc...va multumim

Vezi toate comentariile (8)
Comentează
Close