SPORTURI  »  ALTELE  »  UFC 263

Spectacol în gala UFC 263! Adesanya și-a păstrat centura de campion + surpriză în meciul Moreno - Figueiredo

Brandon Moreno, victorie Deiveson Figueiredo // FOTO: instagram.com/espnmma/
Brandon Moreno, victorie Deiveson Figueiredo // FOTO: instagram.com/espnmma/

Articol de - Publicat duminica, 13 iunie 2021 10:26 / Actualizat duminica, 13 iunie 2021 11:14

Israel Adesanya și-a păstrat centura de campion la divizia mijlocie după ce l-a învins pe Marvin Vettori. Surpriza galei UFC 263: Brandon Moreno, victorie Deiveson Figueiredo.

Cel mai important meci din gala UFC 263, disputată în Arizona, i-a readus față în față pe Israel Adesanya, campion al diviziei mijlocie, și Marvin Vettori, cel mai bun italian practicant de arte marțiale mixte al momentului. Aceștia se mai întâlniseră și în data de 14 aprilie 2018, într-un meci de 3 runde, la finalul căreia Adesanya a fost declarat câștigător prin decizie împărțită a judecătorilor.

De această dată, campionul în exercițiu a dominat mult mai autoritar lupta, obținând victoria prin decizie unanimă. Adesanya și-a păstrat stilul specific și a început în forță, trimițând lovituri devastatoare în piciorul din față al adversarului său, cu scopul de a-i afecta mobilitatea acestuia. În prima rundă, Vettori a părut că a găsit soluția câștigătoare, când a blocat una dintre loviturile de picior trimise de campion și a mutat lupta la sol, locul unde se simte cel mai confortabil. 

Israel Adesanya păstrează centura de campion UFC

Însă Israel a demonstrat că meciul pierdut în fața lui Jan Blachowicz în luna martie a acestui an l-a făcut să-și îmbunătățească modul în care luptă la podea și s-a ridicat fără probleme.

Acesta a fost un prim semn că lupta se va desfășură după coordonatele dictate de campion, lucru care s-a și întâmplat. Israel a continuat să „lucreze" pe gamba și genunchiul italianului, mixând cu lovituri înalte de picior, directe și uppercut-uri, în timp ce Vettori a încercat să vină constant în față, încercând încontinuu să-și ducă oponentul la sol. 

Deși a reușit să facă de 3 ori acest pe parcursul luptei, nu a putut să profite de cunoștințele superioare în Jiu-Jitsu și să-și controleze adversarul la podea, Adesanya ridicându-se de fiecare dată fără mari probleme. De cealaltă parte, Israel a demonstrat încă o dată de ce este considerat unul dintre cei mai buni practicanți de arte marțiale mixte când vine vorba de lupta în picioare.

Profitând de tehnică, alonjă, viteză și mobilitate, a trimis încontinuu lovituri care și-au atins ținta și a obținut clar victoria, cu scorul de 50-45, toți cei 3 judecători declarându-l câștigător în fiecare rundă a meciului. 

După meci, Adesanya a declarat că își dorește să mai lupte o dată împotriva lui Robert Whittaker, omul căruia i-a luat titlul în gala UFC 243, de pe 5 octombrie 2019.

21 de victoriiși 1 înfrângere este recordul lui Israel Adesanya în artele marțiale mixte

Brandon Moreno, victorie Deiveson Figueiredo

Celălalt meci pentru centură din această dimineață a produs marea surpriză a dimineții. Mexicanul Brandon Moreno a dominat autoritar lupta disputată contra lui Deiveson Figueiredo, reușind să câștige titlul la divizia „muscă".

Cei doi au oferit un spectacol desăvârșit la ultima mare gală a anului trecut, într-un meci dominat de Figueiredo, dar încheiat la egalitate, brazilianului fiindu-i luat un punct din cauza loviturilor repetate sub centură. În această dimineață lucrurile au stat complet diferit. Moreno a arătat că nu se sperie de forța loviturilor campionului și a stat în schimburi cu acesta, reușind chiar să-i aplice un croșeu care l-a trimis la podea în prima rundă. 

La fel ca în lupta precedentă, Moreno a profitat de avantajul la sol și nu a ezitat să ducă lupta acolo de fiecare dată când a avut ocazia, tactică ce s-a dovedit a fi câștigătoare, obținând victoria prin sufocare în runda a 3-a, devenind astfel primul campion mexican din istoria UFC.

4victorii 2 egaluri și 0 înfrângeri este recordul pe care îl are Brandon Moreno în UFC

Citește mai multe știri din sport: 

EXCLUSIV Sacrificiile unui campion: „În timpul meciului mi s-a rupt tendonul! Dar am continuat așa și am câștigat titlul mondial”

Barbora Krejcikova e noua campioană de la Roland Garros

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează