ALTELE  ·  FITNESS

Sport sub lacăt » Un mit a fost spulberat: „Hai să fim serioși! Sportul făcut online e doar o caterincă"

FCSB este una dintre echipele din Liga 1 care a făcut și antrenamente online în timpul pandemiei de coronavirus +50 FOTO
FCSB este una dintre echipele din Liga 1 care a făcut și antrenamente online în timpul pandemiei de coronavirus

Articol de - Publicat luni, 25 mai 2020 13:43

Laurențiu Pascan, preparator fizic, spune că fitness-ul cu îndrumare virtuală doar îți creează iluzia că faci mișcare, dar e în mare parte ineficient.

Pandemia de coronavirus a lovit în plin în fanii fitness-ului. Pe de o parte, pe cei care practicat mișcarea asta organizată, pentru tonus sau pentru a slăbi. Pe de altă parte, pe cei care sunt implicați direct în industrie, fie ca proprietari de afaceri, fie ca angajați. De exemplu, mulți instructori de fitness s-au reprofilat, fac videouri pe rețelele de socializare, mențin astfel legătura cu clienții lor. 

„Sincer, e o caterincă coafată! Creierul nu este pregătit să facă sport acasă, în spațiul de relaxare, de familie. Fiecare activitate are un spațiu dedicat. Eficiența activității fizice scade când antrenamentele se fac acasă. Aaa, poți să-ți liniștești psihicul că faci mișcare. Dar cu două pet-uri de 2 litri pe care le ridici deasupra capului poți, cel mult, să spargi lustra! Nu să construiești fibra musculară de calitate.

Există și excepții: în cazul în care deții resurse financiare și-ți amenajezi o minisală de fitness, cu o bancuță, 6 gantere, ceva aparate pe acolo, însă tot lipsește îndrumarea de calitate a unui personal trainer", spune Laurențiu Pascan, fost sportiv de performanță, ex-preparator fizic la lotul național olimpic de canotaj.

FOTO Imagini spectaculoase din București, în timpul pandemiei de COVID-19

+51 FOTO

Anti-filmulețe

El avertizează că există și riscuri arunci când sportul se face cu îndrumare virtuală. „Sunt oameni care nu-și permit un instructor personal și aleg calea internetului și a unor antrenamente făcute de unii indivizi, de pe YouTube. 

Rezultatele pot fi dezastruoase din punct de vedere al sănătății. O simplă mișcare greșită, pe care un personal trainer o poate preveni la sală, nu poate fi anticipată în timp real în online și duce la o accidentare de durată. Cum te verific dacă execuți mișcarea corect în timpul exercițiilor? Poate nu funcționează bine netul, cum văd eu exact dacă tu faci corect?", a mai explicat Laurențiu.

„Da, probabil, vor exista mulți supraponderali. Sau, să fim mai blânzi, mai mulți oameni cu burtică. Sălile de sport nu se vor deschide prea curând. Și când se vor redeschide va fi cu programare ca la coafor. Dar dacă "te pupi la oră" cu alți 10, iar în sală nu au voie atunci decât 3-4, ce faci?!" 

Laurențiu Pascan

250 de milioane de euroe piața de health&fitness din România, conform unui studiu AT Kearney, de anul trecut, care preconiza o dublare a pieței până în 2023

Toate materialele din seria „Sport sub lacăt”:Elena Băsescu a dispărut complet din viața politică. Anunțul uluitor făcut acum de fiica fostului președinte
Libertatea
Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează
Agenda
Oră Competiție / Post TV
19:00 Fotbal, Liga 2
U Craiova 1948 - Slatina
Digi 1, Telekom 1, Look Plus
21:45 Handbal M
Sporting - HC Dobrogea Sud
Digi 4
22:00 Fotbal, Preliminarii Liga Campionilor
Dinamo Kiev - Gent
Digi 1, Telekom 1, Look Plus
22:00 Fotbal, Preliminarii Liga Campionilor
Ferencvaros - Molde
Digi 1, Telekom 1, Look Plus
Program TV complet

Liga 1