SPORTURI  »  ALTELE  »  

Sportivii care nu se lasă testaţi anti-doping » Agresiune şi tentativă de mituire la Campionatele Naţionale de Culturism

Articol de GSP - Publicat marti, 25 septembrie 2012 00:00 / Actualizat marti, 25 septembrie 2012 11:04

Agenţia Naţională Anti-Doping a semnalat cîteva nereguli majore petrecute în timpul Campionatului Naţional de Culturism, desfăşurat pe 22 septembrie, la Reghin.

Prima ar fi că organizatorii, adică Federaţia Română de Culturism şi Fitness, ar fi trebuit să amenajeze un spaţiu corespunzător recoltării de probe în vederea testării doping, lucru care nu s-a întîmplat. Concursul nu a avut loc într-o sală de sport, ci la Casa de Cultură. Acolo staţia de control a fost amplasată la comun cu vestiarul. "Ar fi trebuit să fie o încăpere separată, cu chiuvetă şi toaletă, cu spaţiu de completare a actelor, cu spaţiu de recoltare, toate separate. Nu era însă nimic organizat", a spus Valentina Alexandrescu,  secretar general ANAD.

Securitatea nu a fost nici ea asigurată în spaţiul respectiv. Astfel încît doi dintre sportivii selectaţi pentru controlul doping nu au respectat obligaţiile prevăzute de legea combaterii dopajului în sport. Cei doi nu s-au supus procedurii de recoltare, iar unul dintre ei a încercat să mituiască ofiţerii de control doping.

Federaţia care face ce vrea

Văzînd că aceştia refuză mita, sportivul respectiv a agresat-o pe reprezentanta ANAD care superviza controlul. "După ce a plecat, a pretextat că şi-a uitat buletinul înăuntru. S-a întors şi i-a aruncat o sticlă de vin în faţă. A fost chemată Poliţia, care va investiga atît agresiunea fizică, cît şi acuzaţiile de mituire", a explicat Valentina Alexandrescu.

Federaţia de Culturism şi Fiteness nu este pentru prima dată la o astfel de abatere. În primul rînd această federaţie nu a asimilat normele referitoare la combaterea dopajului în sport. "Fac ce vor. Introduc mereu sportivi suspendaţi în concursuri. Este foarte dificil de lucrat cu ei. Nici o altă federaţie nu ne-a ridicat niciodată probleme de acest gen. Cu toate colaborăm extrem de civilizat şi, chiar dacă s-au descoperit cazuri de dopaj şi la alte sporturi, nimeni nu a reacţionat aşa cum au reacţionat sportivii de la culturism", a adăugat oficialul ANAD.

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (4)
mr.alexander
mr.alexander  •  26 Septembrie 2012, 01:20
Postat de danrapid pe 25 Septembrie 2012, 13:22

pai sa dovedit stiintific ca steroizii provoaca nervozitate si reducerea intelectului la ce va asteptati?

daniel, cred ca esti un pic frustrat dupa meciul de ieri...anual mor mai multi fotbalisti decat culturisti, si se pare ca acolo nu prea se gasesc nereguli la teste, de ce oare? p.s. rusine GSP!

crisandru
crisandru  •  25 Septembrie 2012, 13:40

ANAD este o agentie care are ca scop colectarea de fonduri... Nu fac altceva decat sa vaneze sportivi... Ar trebui sa sustina sportul, sportivii si sa-i invete ce substante se pot folosi sau nu... Am auzit ca sunt si prost informati. Suplimente nutritive din SUA sunt trecute pe lista doping din cauza unor concentratii mai mari decat limita permisa. Firmele producatoare au facut, special pentru Europa, acelasi produs, dar respectand normele europene. ANAD nu face distinctia intre aceste produse, desi cel pentru Europa este adaptat.

vladnsd
vladnsd  •  25 Septembrie 2012, 13:32

Sunt numai niste minciuni , articol platit de catre cei de la ANAD. De ce nu spun adevarul, ca nici o federatie nu este controlata si agresata de catre ANAD asa cum este cea de culturism si fitness? De ce nu spuneti ca recent s-a impuns o autorizatie si taxa la ANAD daca vrei sa iti deschizi ca afacere o sala de fitness ? De ce nu precizati ce salarii primesc cei de la anad sa urmareasca si sa testeze un sport care nu este OLIMPIC cum este culturismul ?? RUSINE ANAD , RUSINE GSP pentru ca nu va informati si prezentati doar un punct de vedere si acela trunchiat...

Vezi toate comentariile (4)
Comentează