SPORTURI  »  ALTELE  »  SĂRITURI

Sportul românesc primește și o vestă bună » Cupa Mondială ajunge și în 2021 la Râșnov

FOTO: Raed Krishan
FOTO: Raed Krishan

Articol de - Publicat luni, 27 aprilie 2020 17:03

Oficialii Federației Internaționale de Schi (FIS) au prezentat o propunere pentru calendarul competițiilor din următorul sezon, respective vară-toamnă 2020 și iarnă 2020-2021. 

Elita disciplinei va ajunge din nou și la Râșnov, în weekendul 20-21 februarie 2021, când se vor disputa câte o etapă de Cupă Mondială, atât la masculin cât și la feminin. În ultimii șase ani, complexul olimpic de pe Valea Cărbunării a găzduit câte două etape la fete, în fiecare sezon, iar în urmă cu doar două luni, înainte ca pandemia de coronavirus să blocheze majoritatea activităților sportive din Europa, România a găzduit în premieră și două etape în competiția băieților. 

Premieră în circuit

Chiar dacă pentru 2021 FIS a acordat Râșnovului câte o singură etapă, vom avea parte din nou, de o premieră, o competiție de sărituri pe echipe mixte. Cupa Mondială masculină va începe din nou la Wisla (Polonia), pe 21 și 22 noiembrie 2020 și se va încheia la Planica (Slovenia), în 26-28 martie 2021. Primele competiții ale sezonului în Cupa Mondială feminină vor avea loc la Lillehammer (Norvegia), la începutul lunii decembrie 2020, evenimentele finale fiind turneul RAW AIR (tot în Norvegia) și turneul Blue Bird (Rusia), ambele în martie 2021. Toate datele ar mai putea suferi modificări, calendarul urmând a fi confirmat pe 18 mai. 

Râșnovul e în calendar

Și pentru competițiile din sezonul de vară-toamnă 2020, Râșnovul a fost inclus în calendarul FIS, cu două etape din Cupa Continentală. Acestea ar urma să se desfășoare în weeknedul 5-6 septembrie. Concursurile FIS pentru băieți și fete vor debuta la începutul lunii august la Courchevel (Franța) Proiect pentru tribună și nocturnă Pentru a putea fi organizate etape de Cupă Mondială la masculin, federația internațională cere ca trambulinele de la Râșnov să fie dotate cu nocturnă și tribune. 

Cu prilejul premierei din februarie 2020, Ionuț Stroe, Ministrul Sportului, a declarat că proiectul ar putea fi realizat cu o investiție de aproximativ 1.200.000 de euro, prin Compania Națională de Investiții. Rămâne de văzut dacă proiectul rămâne „în picioare” și după pandemia de coronavirus, care, se știe, a dat deja multe planuri peste cap, în sport și nu numai.

Citește și alte știri despre impactul coronavirusului asupra sportului românesc:

SPECIAL GSP Sporturile de echipă, între anulare și încăpățânare: ce face România, ce face Europa

SPECIAL GSP | A primit 3 lovituri în figură, a revenit după un an: „Vedeam în ceață, mă deranja orice zgomot” » Ce spun Luminița Huțupan Dinu sau Paula Ungureanu și opinia specialiștilor despre brutalitatea loviturilor frontale în handbal

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează
Close