SPORTURI  »  ALTELE  »  SUPERBOWL

SUPER BOWL LV » Tampa Bay Buccaneers a câștigat trofeul „Vince Lombardi”, după ce a învins Kansas City Chiefs

Tom Brady (43 de ani) +12   FOTO
Tom Brady (43 de ani)

Articol de - Publicat luni, 08 februarie 2021 08:42 / Actualizat luni, 08 februarie 2021 09:07

Tampa Bay Buccaneers s-a impus în Super Bowl LV, contra campioanei en-titre Kansas City Chiefs, scor 31-9, pe stadionul Raymond James, din Florida.

Tampa Bay Buccaneers a câștigat un nou trofeu „Vince Lombardi” după o pauză de 19 ani. Franciza din Florida a fost prima echipă din istorie care a disputat un Super Bowl pe propriul stadion, într-un meci în care legendarul Tom Brady a reușit trei pase decisive.

SUPER BOWL LV. Chiefs - Buccaneers » Tom Brady și Rob Gronkowski, primul touchdown al meciului

Tânărul quarterback al lui Kansas City, Patrick Mahomes, a încercat o pasă decisivă pentru Tyreek Hill, dar acesta nu a reușit să prindă balonul. Până la urmă, Chiefs a obținut primele puncte ale meciului, după ce Harrison Butker a reușit un field goal de la 49 de yarzi.

Rob Gronkowski a primit balonul de la legendarul Tom Brady și a reușit primul touchdown al jocului. Până să ajungă la Buccaneers, cei doi au fost colegi timp de 18 ani la New England Patriots. Ryan Succop a transformat lovitura de la doi yarzi și a obținut punctul suplimentar pentru echipa sa.

SUPER BOWL LV. Chiefs - Buccaneers » Rob Gronkowski, performanță uimitoare

Primele reușite din al doilea sfert au fost în oglindă cu cele din primul. Al doilea touchdown reușit de Buccaneers a fost asemănător cu primul. Brady i-a pasat decisiv tight end-ului Rob Gronkowski, care a ajuns la al 5-lea Super Bowl în care a transformat mai mult de un touchdown. Jerry Rice, retras în 2005 de la Denver Broncos, deține recordul, jucătorul reușind această performanță în opt Super Bowl-uri.

SUPER BOWL LV » Tampa Bay Buccaneers a câștigat trofeul „Vince Lombardi”, după ce a învins Kansas City Chiefs
Tom Brady și Rob Gronkowski sărbătoresc un nou touchdown FOTO Imago

14pase decisive a primit Rob Gronkowski de la Tom Brady în istoria play-off-ului NFL

Chiefs a redus din diferența de pe tabelă cu un nou field goal. La fel ca în primul sfert, Patrick Mahomes nu a reușit pasa decisivă pentru wide receiver-ul Tyreek Hill, dar Harrison Butker a transformat un nou field goal, de data aceasta de la 30 de yarzi.

Tom Brady a reușit o nouă pasă decisivă pentru Antonio Brown, cu câteva secunde înainte de pauza meciului, iar Tampa Bay s-a desprins la 15 puncte de Kansas City după ce Ryan Succop a transformat lovitura pentru punctul suplimentar.

SUPER BOWL LV. Chiefs - Buccaneers » Tampa Bay s-a desprins în sfertul trei

Harrison Butker a fost cel care a adus primele puncte în a doua parte a jocului, după show-ul electrizant oferit de The Weeknd în pauza jocului. Avantajul celor de la Buccaneers a crescut la 19 puncte, după o cursă superbă de 27 de yarzi a lui Leonard Fournette, care a finalizat ultimul touchdown al partidei.

2002a fost anul în care Tampa Bay s-a impus ultima dată într-un Super Bowl

Tampa Bay a anihilat un nou atac al celor de la Chiefs. Tyrek Hill a scăpat mingea din mână după pasa primită de la Patrick Mahomes, iar balonul a fost interceptat de Antoine Winfield Jr.

Tom Brady, performanță istorică

Tom Brady a devenit primul jucător din istorie care a evoluat pentru a 10-a oară într-un Super Bowl. Sportivul american de 43 de ani a câștigat titlul de campion în primul său sezon la Tampa Bay Buccaneers, acesta fiind al 7-lea trofeu „Vince Lombardi” pentru quarterback. Tom Brady a fost numit MVP-ul finalei de pe Raymond James Stadium, fiind pentru a 5-a oară când primește această distincție. 

Rezumatul VIDEO al partidei e aici!

SUPER BOWL LV FOTO Imago
SUPER BOWL LV FOTO Imago
SUPER BOWL LV FOTO Imago
SUPER BOWL LV FOTO Imago
SUPER BOWL LV FOTO Imago
+8 FOTO

VIDEO. Spectacolul de la pauza meciului susținut de The Weeknd 

Citește și alte știri de actualitate:

Cătălin Moroșanu a recunoscut în direct » Cine e adversarul care i-a cauzat cele mai mari probleme: „Aș avea emoții dacă m-aș lupta cu el”

Sorana Cîrstea, atacată de unde se aștepta mai puțin: „Varză, limbaj de cartier! Din cauza caracterului nu a făcut performanță”

Interviu ȘOCANT cu fostul internațional român care deține o școală de fotbal: „80% dintre români susțin Rusia. Știm cu toții ce este Ucraina - rahat!” » GSP l-a contactat azi: „Îmi mențin afirmațiile!”

Retragere-șoc în tenis! Nici măcar nu și-a anunțat fanii, dar a cerut să fie scoasă din programul de testare antidoping


Comentarii (3)
dragdim
dragdim  •  08 Februarie 2021, 14:53

In 2002 pe 3 Februarie, New England a câștigat SuperBowl-ul cu Tom Brady QB.

scorpions721
scorpions721  •  08 Februarie 2021, 12:51

Avem peste 10 canale de sport, si nici unul nu da nimic. Romania e o rusine si din punctul asta de vedere.

catalynn
catalynn  •  08 Februarie 2021, 09:46

Francizele (cum corect scrie autorul!) cu cele mai multe Finale câștigate sunt Patriots și Steelers, fiecare cu câte 6. Tom Brady are 7! :-))) Fiecare sport își are GOATul sau, dacă la hockey e Wayne Gretzky aici fără nicio discuție e Tom Brady.

Vezi toate comentariile (3)
Comentează
Close