SPORTURI  »  ALTELE  »  PERFORMANȚĂ

Avem un vicecampion mondial la Karate Ashihara!

Tânărul braşovean Petru-Victor Hogea a devenit vicecampion mondial la Karate Ashihara, la categoria seniori.
Tânărul braşovean Petru-Victor Hogea a devenit vicecampion mondial la Karate Ashihara, la categoria seniori.

Articol de - Publicat luni, 08 noiembrie 2021 16:58 / Actualizat luni, 08 noiembrie 2021 17:04

Tânărul braşovean Petru-Victor Hogea a devenit vicecampion mondial la Karate Ashihara, la categoria seniori. 

Sportivul în vârstă de 20 de ani, pregătit de fostul sportiv campion mondial, actual antrenor, Nicu Dascălu, a reuşit această performanţă la secţiunea kumite, în urma celei de-a şaptea ediţii a Campionatului Mondial de Ashihara Karate, care a avut loc în perioada 3-6 noiembrie, la Bucureşti.

Tânărul Petru Hogea, vicecampion mondial la Karate Ashihara

„Sunt foarte bucuros, a fost o adevărată provocare pentru mine. Mă pregătesc de la începutul anului pentru această competiţie. Îi mulţumesc lui Shihan Dai Nicu Dascălu pentru felul în care mă pregăteşte, mă susţine, mă sfătuieşte. Toate mulţumirile şi toată aprecierea pentru un om minunat! 

Sunt mulţumit de rezultat, chiar dacă nu au fost foarte mulţi participanţi, cei care au venit sunt de mare valoare. A fost un adevărat Campionat Mondial. De acum, urmează pregătirile pentru următorul Mondial, care va avea loc în Japonia, în 2023”, a precizat Victor-Petru Hogea.

Avem un vicecampion mondial la Karate Ashihara!

Înainte de competiţia din acest weekend, tânărul devenise campion naţional la aceeaşi categorie.

În semifinalele Mondialelor, sportivul brașovean a trecut de Vojtech Krejzar din Cehia, iar în finală a fost învins de rusul Korotkikh Nikita. Petru-Victor Hogea, care practică acest sport de 4 ani, a început pregătirea pentru Campionatele Mondiale acum 10 luni. 

În ultima perioadă a avut chiar și 10 antrenamente pe săptămână. Brașoveanul de 20 de ani mai are în palmares două titluri de campion național (2019 și 2021) și locul al treilea la Campionatul Mondial de Ashihara Karate din Kazahstan, în 2018.

300 de sportivi au participat la Campionatul Mondial de la Bucureşti, din Danemarca, Rusia, Cehia, Sri Lanka, Uzbekistan sau Afganistan. Sportivii au concurat la două secţiuni: kata – probă pentru sportivii ce fac parte din toate categoriile de vârstă: cadeţi, juniori, seniori; kumite – probă destinată sportivilor din categoriile de vârste cuprinse între 14 şi +35 de ani: cadeţi, junior, seniori şi veterani.

Cum a fost primit succesul lui David Popovici în rândul echipei sale: „Ne bucurăm, dar deja aveam planul pregătit pentru următoarele săptămâni”

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (1)
chupac
chupac  •  09 Noiembrie 2021, 10:55

Felicitari!

Vezi toate comentariile (1)
Comentează