SPORTURI  »  ALTELE  »  JOCURILE OLIMPICE

Tot fără bani! » Ponta nu şi-a respectat promisiunea faţă de olimpicii de la Beijing legitimaţi la Dinamo

Constantina Diţă e prima maratonistă din România care a cîştigat titlul olimpic. De patru ani aşteaptă banii de la Dinamo // Foto: Cristi Preda
Constantina Diţă e prima maratonistă din România care a cîştigat titlul olimpic. De patru ani aşteaptă banii de la Dinamo // Foto: Cristi Preda

Articol de - Publicat marti, 28 august 2012 00:00 / Actualizat luni, 27 august 2012 22:17

Medaliaţii de la JO de la Beijing, legitimaţi la Dinamo, nu şi-au primit nici pînă acum banii promişi, deşi premierul Ponta promisese că se implică.

Au trecut mai bine de patru ani de la performanţa lor la Olimpiada de la Beijing. Maratonista Constantina Diţă şi fetele din barca de doi rame, Andrunache şi Susanu, au cucerit aurul în China. Sabrerul Mihai Covaliu şi barca de 8 plus 1, la canotaj, au cîştigat medaliile de bronz. Ar fi trebuit să primească de la Dinamo, clubul la care erau legitimaţi, 35.000, respectiv 22.000 de euro.

"Ne-au promis aceşti bani. Şi am aşteptat, am aşteptat. Degeaba", au dezvăluit medaliaţii. În 2010, le-a fost virată în conturi o mică sumă de bani, dar undeva sub douăzeci la sută.

Înainte de Jocurile Olimpice de la Londra, prim-ministrul Victor Ponta le-a dat o speranţă. "Ştiu că mai sînt datorii din trecut, mă refer aici la primele campionilor. Vă ajut să plătiţi această datorie, de fapt, e vorba de Ministerul de Interne. Nu e normal, ne facem de rîsul lumii să avem datorii la primele campionilor din 2008", a declarat Ponta.

De atunci s-a mai dus o lună, s-a terminat şi Olimpiada de la Londra. "Nimeni nu-şi mai aduce aminte de noi. Sper să nu trebuiască să treacă alţi patru ani ca să se vorbească din nou de aceste datorii", au încheiat olimpicii.

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (4)
justinianus
justinianus  •  28 August 2012, 11:29

Pai sa plateasca madam Lipa, ca nu se mai satura de bani! De unde dracu sa mai dea Ponta bani, daca tot umple gaurile lasate de Boc si MRU? Hotii astia de la Dinamo sa se gospodareasca mai bine si vor avea bani pentru premii! Unde-i fostul comandant Marcel Popescu sa explice de ce nu s-au dat banii??

misucfr
misucfr  •  28 August 2012, 10:43

Ponta=Pinochio.

hanibal
hanibal  •  28 August 2012, 06:56

De cand e datoria? ... Parca PDL conducea atunci, ei de ce nu s-au tinut de cuvant? Daca sunteti ziaristi corecti fiti macar echidistanti, manipulati lumea.

Vezi toate comentariile (4)
Comentează