SPORTURI  »  ALTELE  »  SCRIMĂ

Tot pe podium » Ana Maria Brînză a terminat concursul de Cupă Mondială de la Budapesta pe locul al treilea

Articol de - Publicat luni, 04 februarie 2013 00:00 / Actualizat duminica, 03 februarie 2013 21:05

Ana Brînză spunea înainte de începutul competiţiilor că îi e dor de podium. Acum nu se mai dă jos de pe el. După ce la Doha, la primul concurs de Cupă Mondială, a luat argintul, ieri, la Budapesta, a luat bronzul.

A fost o zi lungă, aşa cum sînt zilele în concursurile de scrimă, cînd nici nu te trezeşti bine şi trebuie să fii alert pe planşă. Ana a trecut în primul tur de Beate Christmann din Germania cu 15-14. O diferenţă mică, dar care avea să o facă să fie mai atentă mai departe. A dat apoi tot peste o nemţoaică, Maria Hugas-Mallorqui, pe care a învins-o cu 15-7. În optimi de finală s-a înfruntat cu o franţuzoaică şi a ieşit învingătoare şi din această confruntare, trecînd de Lauren Rembi cu 13-8. De aici, în scrimă mai e un singur pas pînă la medalie, o singură întîlnire, mai multe zvîcniri, un pic de suferinţă şi eşti pe podium. Cu atît mai mare poate fi dezamăgirea. Însă nu era momentul de una. Ana s-a prezentat şi apoi a defilat spre semifinale învingînd-o pe nemţoaica Alexandra Magdich cu 15-4. Medalia era asigurată, urma să se decidă culoarea.

Mai pe seară, românca a trebuit să se lupte în semifinale cu o veche cunoştinţă, Anna Sivkova. A fost o partidă stînsă, în care lamele spadelor au scrîşnit. Ana a pierdut la o tuşă, 6-7, şi a rămas cu bronzul. Începutul de an e promiţător pentru an. A urcat de două ori pe podium. Apoi şi-a mai împlinit o dorinţă, după acest concurs. Ana e din nou între primele cinci spadasine ale lumii, chiar pe locul 5. Acum, îşi va găsi alte ţinte.


S-au oprit devreme
România a fost reprezentată la etapa de Cupă Mondială de la Budapesta de şase spadasine. În afară de Ana Brînză, care a luat bronzul, celalte s-au oprit devreme. Raluca Sbarcia încă după faza grupelor, Ioana Dumitru după primul tur preliminar. Celelalte trei au prins tabloul de 64, dar mai mult de turul al doilea nu au avansat. Simona Deac a fost învinsă de Brenda Briasco, în primul tur, cu 15-14, la fel ca Maria Udrea, care a pierdut în faţa liderului mondial, ucraineanca Şemiakina, cu 9-15. Amalia Tătăran a trecut un tur, dar a fost învinsă de Lauren Rembi cu 15-12, încheind concursul pe 31.

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează