SPORTURI  »  ALTELE  »  NAŢIONALA DE POLO MERGE LA JO

"Un vis a devenit realitate" » După 16 ani, naţionala de polo s-a calificat la Jocurile Olimpice. Sîmbătă jucăm contra Spaniei

Istvan Kovacs şi-a strîns elevii în jurul lui și îi duce la JO
Istvan Kovacs şi-a strîns elevii în jurul lui și îi duce la JO

Articol de GSP - Publicat vineri, 06 aprilie 2012 00:00 / Actualizat sambata, 07 aprilie 2012 15:19

UPDATE / Reprezentativa de polo a României a obţinut biletul pentru competiţia din această vară de la Londra.

Băieţii noştri vor întîlni sîmbătă, la turneul preolimpic de la Edmonton, reprezentativa Spaniei.

După o aşteptare care a durat 16 ani, elevii lui Istvan Kovacs au trecut în meciul decisiv de la turneul preolimpic din Edmonton (Canada), de naţionala Braziliei, cu 19-8, au obţinut calificarea la Olimpiadă şi, implicit, în semifinalele competiţiei. Următoarea adversară a României va fi cîştigătoarea partidei dintre Spania şi Macedonia.

"Un vis a devenit realitate...ne-am calificat la JO LONDRA 2012!", a postat Alexandru Ghiban pe facebook, după încheierea meciului

Elevii antrenaţi de Kovacs nu au avut nici o emoţie în faţa reprezentanţilor din Brazilia, conducînd ostilităţile de la un capăt la altul. După primul sfert, ”tricolorii” conduceau cu 4-0, avantaj pe care şi l-au mărit fără nici un fel de probleme pe parcursul urmăoarelor runde.

UPDATE / "Naţionala" de polo a României a pierdut meciul cu Muntenegru, scor 8-14, însă a rămas pe locul doi din grupă şi va întîlni, în sferturi, Brazilia, echipa de pe locul trei din Grupa B. Sud-americanii au reuşit o singură victorie în faza grupelor, 16-7 cu ultima clasată, Argentina. În cazul unei victorii în faţa Braziliei, România se va califica la Jocurile Olimpice

**********

Reprezentativa României a trecut şi de Olanda. În funcţie de rezultatul de azi-noapte cu Muntenegru, "tricolorii" îşi vor afla adversarul din "sferturi".

"Naţionala" de polo a României îşi continuă parcursul foarte bun în turneul preolimpic de la Edmonton. Ieri noapte, echipa antrenată de Istvan Kovacs a trecut cu 7-5 de Olanda şi a bifat al treilea succes în grupă, după victoriile cu Grecia şi Macedonia. Calculele au fost însă date peste cap de victoria Greciei în faţa Germaniei, 11-9, elenii fiind acum favoriţi la locul doi.

Pentru a rămîne pe locul secund în grupă, România trebuia să obţină azi-noapte cel puţin un punct în faţa liderului Muntenegru, vicecampioana Europei. În cazul unei înfrîngeri, România putea cădea pe locul 3 sau chiar 4 în grupă şi ar întîlni în sferturile de finală Spania ori Canada.

Meciul decisiv din sferturile de finală, în urma căruia "tricolorii" vor obţine sau nu calificarea la JO de la Londra, va avea loc în această noapte.

Coşmarul Canada!

România are cele mai mari şanse să întîlnească în "sferturi" Canada, aceeaşi echipă care le-a "suflat" "tricolorilor" calificarea la JO de la Beijing. În 2008, la Oradea, România a pierdut la limită, cu 8-9, meciul cu Canada, înfrîngere care a dus la demisia selecţionerului Vlad Hagiu.

Grupa A
1. Muntenegru 8p
2. România 6p
4. Grecia 4p
3. Germania 4p
5. Macedonia 2p
6. Olanda 0p

Grupa B
1. Spania 6p
2. Canada 6p
3. Brazilia 2p
4. Turcia 1p
5. Argentina 1p
* în "sferturi" se joacă după sistemul 1A-4B, 2A-3B, 3A-2B, 4A-1B. Cîştigătoarele se califică la JO

Rezultatele României
9-10 cu Germania
10-9 cu Grecia
9-6 cu Macedonia
7-5 cu Olanda

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (45)
toml
toml  •  07 Aprilie 2012, 23:05

Bravo. Tine-i Pisti din scurt sa nu li se urce la cap si poate in 4 ani jucam o finala de Olimpiada. Sunteti pe drumul cel bun. Respect .

kand
kand  •  07 Aprilie 2012, 18:23

interesant e ca acum romanii nu mai injura UDMR-istul care echipa...

kand
kand  •  07 Aprilie 2012, 18:22

si la GIMNASTICA avem sportivi de medalii, la atletism avem sanse si la SCRIMA plus polo...eu zic ca e bine

Vezi toate comentariile (45)
Comentează