SPORTURI  »  ALTELE  »  FRANȚA

Veste excelentă pentru Roxana Mărăcineanu! A fost păstrată și în guvernul noului premier francez

Veste excelentă pentru Roxana Mărăcineanu! A fost păstrată și în guvernul noului premier francez
Veste excelentă pentru Roxana Mărăcineanu! A fost păstrată și în guvernul noului premier francez

Articol de - Publicat luni, 06 iulie 2020 21:05 / Actualizat luni, 06 iulie 2020 21:17

Fosta înotătoare vicecampioană olimpică, 45 de ani, ministrul sportului din 2018 în guvernul lui Édouard Philippe, va continua și cu Jean Castex prim-ministru. Dar, pentru că Ministerul Sportului a fost atașat Ministerului Educației, a devenit ministru delegat.

Cariera politică a Roxanei Mărăcineanu a avansat rapid în Franța. În 2010, candidată a Partidului Socialist, fosta vicecampioană olimpică la 200 m spate a fost aleasă în Consiliul Regional al Île-de-France, ce include și Parisul, intrând în comisia de sport.

Se întrebau dacă va mai fi păstrată în guvern

Opt ani ani mai târziu, pe 4 septembrie 2018, devenea ministrul sportului în guvernul premierului Édouard Philippe, în locul Laurei Flessel, ex-campioană olimpică și mondială la scrimă. După ce, spre sfârșitul săptămânii trecute, Philippe a fost schimbat cu Jean Castex, jurnaliștii francezi se întrebau dacă Mărăcineanu va fi păstrată. Își făcuse dușmani în ultimele luni, mai ales în lumea fotbalului, pentru că a decis suspendarea definitivă a Ligue 1 din cauza pandemiei de coronavirus. Deși nicio altă țară din topul celor mai importante campionate continentale (Italia, Spania, Anglia și Germania) nu a oprit fotbalul.

Nu mai e ministru plin

Avea însă un atu. Îl cunoștea pe Jean Castex. El îl numise pe 24 aprilie 2019 președintele noii Agenții Naționale de Sport (ANS). Și Castex nu a uitat. Astăzi, L'Equipe a anunțat că Mărăcineanu face parte și din actualul guvern. Doar că nu mai este ministru plin. Ministerul Sportului a fost atașat Ministerului Educației, iar fosta înotătoare în vârstă de 45 de ani este ministru delegat pe lângă Jean-Michel Blanquer, ministrul educației.

"E o mândrie pentru sportul francez"

Potrivit L'Equipe, Mărăcineanu a postat sâmbătă un mesaj pe Twitter, în care îi mulțumea lui Édouard Philippe: "Am învățat atât de mult alături de el". A completat: "În același timp, îi doresc lui Jean Castex putere și reușită în noua misiune. E o mândrie pentru sportul francez să-l vadă la comanda guvernului". A avut efect acest mesaj.

De ce alegerea lui Jean Castex o mândrie pentru sportul francez? Pentru că, din 2017, era delegat interministerial pentru Jocurile Olimpice și Paralimpice (organizate la Paris, în 2024). Și i se spunea "Ministrul Jocurilor".

Calendarul de ciclism, după pandemia de coronavirus: Turul Franței fără spectatori, clasicele de primăvară în vară și toamnă!

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează
Close