SPORTURI  »  ALTELE  »  UFC 258

VIDEO Kamaru Usman n-a avut milă de prietenul său! L-a făcut KO pe Gilbert Burns în gala UFC 258

FOTO: instagram.com/espnmma/
FOTO: instagram.com/espnmma/

Articol de - Publicat duminica, 14 februarie 2021 13:47 / Actualizat duminica, 14 februarie 2021 15:25

Nigerianul Kamaru Usman (33 de ani) și-a apărat cu succes centura la categoria semimijlocie în fața brazilianului Gilbert Burns (34 de ani), după un knockout tehnic obținut în runda a 3-a.

Lupta principală de la gala UFC 258 a fost foarte așteptată, deoarece protagoniștii acesteia sunt legați de o prietenie de aproape 10 ani. Usman și Burns s-au întâlnit pentru prima dată în 2012, când au fost colegi la sala „Blackzilians", după care, în anul 2017 au emigrat împreună către echipa „Sanford MMA" din Florida. Acolo, cei doi au devenit parteneri nedespărțiți de antrenament, având la activ sute de ore în care s-au pregătit împreună, ajungând să cunoască perfect fiecare aspect din stilul de luptă al celuilalt. 

 „Eram un fel de căpitani ai echipei", spunea Gilbert Burns înaintea luptei. „De fiecare dată când un coleg avea nevoie de antrenament pe partea de wrestling, antrenorul apela la Kamaru. Același lucru se întâmpla și cu mine atunci când cineva avea nevoie de antrenament pe partea de Jiu-Jitsu. Da, avem o relație specială, și îl respect foarte mult pe Kamaru".

Inițial, cei doi ar fi trebuit să rămână parteneri de antrenament, și să se pregătească împreună în continuare, însă în anul 2019, Burns a decis să treacă la categoria semimijlocie, unde campion era chiar Usman. După o serie impresionantă de 4 victorii consecutive, acesta a ajuns pe prima poziție a diviziei, urmând să fie următorul care va lupta pentru centura deținută de nigerian. Când meciul a fost anunțat, campionul a părăsit sala în care cei doi se antrenau, lucru rar întâlnit,  lăsându-i lui Gilbert un avantaj. Cu toate acestea, antrenorul celor doi de la Sanford, Henry Hooft, a refuzat să facă parte din echipa din Burns.

VIDEO Kamaru Usman, victorie în runda a 3-a

Usman a vrut să demonstreze că într-o meci oficial prietenia nu-și are locul, refuzând să-și atingă mănușile cu adversarul său înainte de începerea luptei.

După o primă rundă în care Burns l-a prins pe Kamaru cu un croșeu care l-a trimis la sol, campionul a preluat frâiele partidei, controlându-și adversarul cu directe de dreapta care au făcut pagube mari. În cele din urmă, la începutul rundei a treia, Burns a încasat o directă care l-a trimis la sol, moment în care Usman s-a năpustit asupra lui, decizând soarta meciului.

În cele din urmă, după aproape un deceniu în care cei doi s-au duelat în sala de antrenament, împărtășind același țel, a fost stabilit un învingător: Kamaru Usman a părăsit arena cu centură în jurul brâului, în timp ce Gilbert Burns a izbucnit în lacrimi, fiind copleșit de vinovăție și regret. 

Asta este cușca mea. Sunt campion pentru un motiv. Când intri în octogon nu există prieteni. Gilbert a spus că-mi vrea centura și că o va lua. Am făcut doar ce trebuia să fac, de asta sunt cel mai bun din lume. Toți ceilalți, ar trebui să mă respecte mai mult" a spus Kamaru Usman după meci.

Am fost prea entuziasmat, greșeală pe care am făcut-o și în meciul pierdut în fața lui Dan Hooker. Dacă vreau să devin campion trebuie să elimin aceste erori de ordin mental. Vreau să fac același lucru pe care l-a făcut Robbie Lawler după ce a pierdut în fața lui Hendricks. Să mă întorc și să câștig titlul
-Gilbert Burns

3 titluriapărate are Kamaru Usman în UFC

18 victoriiși o înfrângere are nigerianul în cariera sa de profesionist

Citește mai multe știri din sporturile de contact: 

EXCLUSIV » Băiatul cel rău din kickboxing revine în ring după aproape trei ani!

EXCLUSIV Cătălin Moroșanu a recunoscut în direct » Cine e adversarul care i-a cauzat cele mai mari probleme: „Aș avea emoții dacă m-aș lupta cu el”

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează