SPORTURI  »  ALTELE  »  CORONAVIRUS

VIDEO Teama de Coronavirus a lovit din plin sportivii români » S-au întors de urgență la București: „Din ce știu, Olimpiada se mută la Londra sau la Moscova”

Articol de , - Publicat marti, 25 februarie 2020 23:51

În plină alertă din cauza epidemiei de Coronavirus care a înspăimântat Italia, delegația României de kaiac-canoe a întrerupt pregătirile din Peninsulă și a revenit aseară în România.

Sportivii urmează să meargă la Complexul Sportiv Naţional Snagov, motiv pentru care au stârnit nemulțumirile angajaților de acolo, care reclamă că sportivii ar trebui să intre în carantină. 

Românii au aterizat marți seară pe aeroportul „Henri Coandă” și au oferit câteva declarații la sosirea în țară. Aceștia au vorbit despre impactul pe care virusul îl are în Italia, dar și despre Olimpiada de la Tokyo din vară. 

Florin Popescu, unul dintrea antrenorii echipei de kaiac canoe, a declarat: „Italia e afectată, dar noi venim dintr-o zonă care nu e afectată. Noi am fost la 700 km de zona afectată. Purtăm măști pentru precauție, atâta tot. Am luat decizia să ne întoarcem în țară duminică dimnineața. 

În niciun caz nu ne-am speriat de gripă, nouă ne era frică să nu rămânem pe acolo. Nu știu dacă se mută Olimpiada, nu pot să mă pronunț”, a declarat antrenorul Florin Popescu.  

„Din ce știu, Olimpiada se mută la Londra sau Moscova”

Canotorul Constantin Dîba a comentat la rândul său această situație neplăcută, afirmând că Olimpiada din 2020 nu va mai avea loc la Tokyo: 

Am plecat preventiv pentru că se anunța că toată țara va intra în carantină. Probabil vom sta 14 zile în carantină, ar fi păcat să pățim ceva în acest an olimpic. Din ce am înțeles din surse oficiale, s-ar putea ca Olimpiada să nu mai fie la Tokyo. S-ar putea să fie la Moscova sau Londra”. 

Și boxul afectat: „Vom sta în carantină câteva zile” 

Tot din Italia au venit și câțiva pugiliști români. Cristian Filip, unul dintre aceștia, a dialogat preț de câteva minute cu presa.

 „Ne-a fost puțin teamă. Am încercat să plecăm cât se poate de repede. N-a fost panică unde stăteam, dar am încercat să venim cât mai repede. Vom sta în carantină câteva zile, apoi vom merge la turneul de calificare pentru Olimpiadă. 

Am încercat să stăm cât mai izolați, am purtat măști. O problemă a fost că nu mai găseam măști, dar am încercat să nu intrăm prea mult în contact cu lumea”.

VIDEO // Robert Jitaru, pugilist român: „A fost mai multă panică”

Vezi și: 

CORONAVIRUS // Panică în România! Delegația de kaiac-canoe se întoarce din Italia direct în baza de la Snagov: „Sportivii au fugit la auzul veștii”

UEFA ia în calcul varianta unei pandemii de coronavirus: „Nu vom anula Euro! Dar orașele pot fi schimbate"

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (6)
10152929230479615
Alexandru Popa  •  26 Februarie 2020, 10:52
Postat de stelist1986 pe 26 Februarie 2020, 09:00

N-am citit ceva mai amuzant in dimineata asta: olimpiada se muta la Moscova sau la Londra. si scrieti treaba asta in ziar fara sa puneti niciun semn ca e la misto.

Corect, nu poți să bați din palme și să muti Jocurile de colo-colo, 5 luni nu sunt suficiente... Probabil că, dacă Tokyo iese din discuție, se vor amâna un an sau doi.

stelist1986
stelist1986  •  26 Februarie 2020, 09:00

N-am citit ceva mai amuzant in dimineata asta: olimpiada se muta la Moscova sau la Londra. si scrieti treaba asta in ziar fara sa puneti niciun semn ca e la misto.

1401192300199411
Daniel Irimescu  •  26 Februarie 2020, 08:56

By the way. Si aici la mine sint citeva cazuri de coronavirus dar sunt in carantina la ei acasa.

Vezi toate comentariile (6)
Comentează