SPORTURI  »  ALTELE  »  IN MEMORIAM

VIDEO Videoclip emoționant în memoria lui Ivan Patzaichin: elogiu realizat de Subcarpați și corul din satul natal

Din colaborarea dintre proiectul muzical Subcarpați și corul Rusalka din Mila 23 s-a născut videoclipul „Ivan”
Din colaborarea dintre proiectul muzical Subcarpați și corul Rusalka din Mila 23 s-a născut videoclipul „Ivan”

Articol de - Publicat joi, 09 septembrie 2021 18:40 / Actualizat joi, 09 septembrie 2021 19:04

Din colaborarea dintre proiectul muzical Subcarpați și corul Rusalka din Mila 23 s-a născut videoclipul „Ivan”, realizat pe versurile unei cunoscute melodii populare rusești și cuprinzând și vocea cvadruplului campion olimpic Ivan Patazaichin, stins duminică, 5 august. 

O colaborare dintre o trupă cunoscută la nivel național, Subcarpați, și corul Rusalka, din Mila 23, a dat naștere unui clip muzical emoționant dedicat marelui campion Ivan Patzaichin, decedat duminică, pe 5 septembrie

Melodia trebuia lansată chiar duminică, în timpul unui eveniment ținut în Delta Dunării și anulat după moartea lui Ivan Patzaichin, scrie Libertatea.

Aceasta a apărut azi, pe YouTube, fiind lansată pe pagina oficială a trupei Subcarpați. Republica anunțase, pe 3 septembrie, că filmările la videoclip și înregistrările au fost făcute într-o gospodărie tradțională din Mila 23 în acest an, în prezența marelui campion. 

Elogiu realizat de Subcarpați și corul din satul natal în memoria lui Ivan Patzaichin

Melodia începe cu un citat spus chiar de Ivan Patzaichin „Unul ca mine, care a trăit și a văzut evenimentele din Deltă când nu exista nici economicul, nici poliția, nici Mediul, asta… ei știau de la sine, aveau niște reguli clare de a conviețui împreună cu natura. Exista un respect, un bun-simț de a trăi între natură și localnici”. 

Clipul are 6 minute și cuprinde imagini memorabile, din dronă, cu Delta Dunării, de la canale sălbatice și până la vărsarea în Marea Neagră. Versurile sunt inspirate de cântecul popular „Mica pasăre” din Rusia.

Videoclip emoționant în memoria lui Ivan Patzaichin: elogiu realizat de Subcarpați și corul din satul natal
Captură YouTube

„În grădina verde, mica pasăre cânta / Iar pasărea avea un cuib și avea pui / Iar eu, orfan, pe lume n-am pe nimeni. Noaptea adormeam copiii, ziua vacile mulgeam / Iar după ce le mulgeam, în horă jucam”. 

„În horă eu jucam, bine mă simțeam / Și da, eram atât de frumoasă / Însă atât de prost îmbrăcată / Din cauza asta n-o să mă căsătoresc cu nimeni” 

Vezi și: 

Ivan Patzaichin a fost înmormântat, astăzi, în Cimitirul Bellu » Fiica legendarului campion, discurs emoționant: „Tatăl meu a fost Ivan Inimă de Aur”

Dacă-ntr-o noapte de iarnă un călător... » Întâmplările lui Ivan Patzaichin, spuse într-o seară de cantonament

Povești de cabană cu Ivan Patzaichin » Reportaj special semnat de Luminița Paul și Cătălin Tolontan, în intimitatea marelui campion

„Fotbalul se «deteritorializează»! Nu mai există ceva esențial” » Un profesor de antropologie, Christian Bromberger, conferință de excepție despre o „mutație” în fotbalul de azi: „Am plecat de la tifoso, adică boală contagioasă, și am ajuns aici”

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează