SPORTURI  »  ATLETISM  »  GSP LIVE

EXCLUSIV Motivația maratonistului Alexandru Corneschi: tatăl său, imobilizat într-un scaun cu rotile + Care e momentul cel mai greu al unui maraton + A fost alergat de un urs pe munte

Alexandru Corneschi
Alexandru Corneschi

Articol de GSP - Publicat vineri, 21 octombrie 2022 12:23 / Actualizat vineri, 21 octombrie 2022 14:53

Maratonistul Alexandru Corneschi a fost invitatul jurnalistului Costin Ștucan la emisiunea GSP Live. 

Sportivul a vorbit, printre altele, despre relația pe care o are cu tatăl său, care suferă de scleroză multiplă, despre senzația pe care maratoniștii au o la kilometrul cu numărul 35 al unei curse, dar și despre cum a fost fugărit de un urs pe munte. 

Probleme pentru Florentin Pera înaintea debutului la CE de handbal! Selecționerul României nu se va putea baza pe mai multe jucătoare
Campionatul European
Probleme pentru Florentin Pera înaintea debutului la CE de handbal! Selecționerul României nu se va putea baza pe mai multe jucătoare

Alexandru Corneschi: „E o relație aparte între mine și tatăl meu”

„Tatăl meu suferă de scleroză multiplă, este imobilizat într-un scaun cu rotile. 

Este motivația mea de zi cu zi, tot timpul, deși recunosc că e greșeala mea că nu țin legătura cu ai mei zilnic. Mama îmi mai scrie pe WhatsApp, pe Facebook: «Ce faci? Unde ești? La ce concursuri mai alergi?» Nu le scapă niciun concurs. Tatăl meu este omul care m-a susținut mereu în cariera mea de sportiv.

VIDEO EXCLUSIV. Alexandru Corneschi despre relația cu tatăl său: „E plin de optimism, ne dă putere”

E superbine acum, este foarte pozitiv. Deși noi avem zile în care picăm din punct de vedere psihic, el e cel care ne ajută să trecem peste orice. Eu nu am văzut atâta putere într-un om. Suntem mulțumiți că este cel mai pozitiv om. Persoanele cu probleme locomotorii, cu probleme în general, ar trebui să aibă un psihic puternic și să ducă viața în continuare, deși trec printr-o perioadă grea.

M-a întrebat dacă sunt recuperat după Berlin, dacă sunt în stare să alerg. Chiar dacă nu este sportiv, înțelege foarte bine sportul. Cumva îmi analizează performanța, îmi știe timpii, medaliile, rezultatele, deși este mai tăcut, dar mă urmărește și știe bine tot ce fac. Dar niciodată nu m-a tras de mână sau să îmi zică: «Nu ai făcut bine». 

Prima lui întrebare este: « Cum a fost la cursă? Cum te-ai simțit? Cum a mers?» E o relație aparte între mine și el”, a spus Alexandru Corneschi. 

Alexandru Corneschi: „La kilometrul 35 ar fi bariera, zidul maratonului sau «ursul»”

Alexandru Corneschi a povestit și travaliul la care este supus un atlet într-o cursă de maraton. 

„Să zicem că la maratonul de la München m-am întâlnit puțin cu «ursul”, din cauza căldurii. La kilometrul 35 ar fi bariera, zidul maratonului sau «ursul». Până la kilometrul 35 te simți fresh, ești OK, poți să alergi. 

VIDEO EXCLUSIV. Ce este „ursul”? Alex Corneschi explică travaliul la care este supus un atlet: „Simți că ai doi saci de ciment în spate”

La kilometrul 35 și 100 de metri e ca și cum ai doi saci de ciment în spate. Nu mai poți face un pas normal de alergare, te chinui să înaintezi un metru. Mușchiul cedează”, a punctat Alexandru Corneschi. 

Alexandru Corneschi, despre întâlnirea cu un urs pe munte: „Ăsta cred că a fost norocul nostru”

„La Piatra Arsă în cantonament eram cu Ionuț Zincă și cu Alexandru Soare, Ionuț Zincă fiind alergător montan, iar Alexandru Soare alegător de șosea. 

Am mers la un long run, la o alergare lungă, și ne-am întâlnit cu ursul, o ursoaică. Ne-a fugărit puțin. Cred că avea pui, noi nu i-am văzut puii. 

VIDEO EXCLUSIV. Alex Corneschi, întâmplare bizară la un maraton, după ce a fost alergat de o ursoaică: „Pe moment nu a fost amuzant”

Între Piatra Arsă și Peștera, Ionuț Zincă a zis, știind foarte bine munții: «Ok, nu ne oprim aici, pentru că e o zonă frecventată de urși».

Din câte am înțeles eu, era un drum foarte abrupt și foarte denivelat și ăsta cred că a fost norocul nostru, pentru că noi eram în coborâre. Și fiind foarte abrupt, ursoaica a zis «pas». A avut un interval de un pas după noi. De frică să nu ne iasă în față, am alergat un kilometru destul de tare, ca să scăpăm. Pe moment nu a fost amuzant, dar după ne-am amuzat și am început să râdem”, a declarat Alexandru Corneschi. 

Citește și:

Decizie de ultimă oră luată de FRH! Renunță la un om important din conducere

O campioană mondială a spus adio sportului la doar 27 de ani: „Sunt nerăbdătoare să încep un nou capitol”

A luat parte la un moment istoric în fotbalul românesc, acum lucrează pe TIR în Germania: „Patronii sunt foarte faini! Mai stau un an și mă întorc acasă”

„Traduceri avem?” » Cum se comportă „Hagi” Luțu la cursurile de director sportiv: „E disperat!”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează