SPORTURI  »  HANDBAL  »  FRH

Decizie de ultimă oră luată de FRH! Renunță la un om important din conducere

Constantin Din, președinte al handbalului românesc, Foto: Cristi Preda (GSP)
Constantin Din, președinte al handbalului românesc, Foto: Cristi Preda (GSP)

Articol de - Publicat joi, 20 octombrie 2022 18:47 / Actualizat joi, 20 octombrie 2022 18:49

Schimbările la FRH continuă și pe sfârșit de an. Secretarul federal Andrei Nicolae Luca a fost anunțat de conducere că de la 1 noiembrie nu-i va fi prelungit contractul.

Actuala conducere a Federației l-a considerat om de bază în campania electorală a lui Alexandru Dedu. Cu toate astea, Andrei Luca a fost apreciat de noua administrație, care l-a lăudat pentru spiritul organizatoric și modul în care-și îndeplinește atribuțiile de serviciu. 

Chiar dacă este una dintre cele trei persoane din handbalul românesc care dețin diploma EHF de „European Handball Manager”, acestuia nu i-a mai fost prelungit contractul de colaborare cu FR Handbal, care expiră la 31 octombrie. Luca ocupa funcția de secretar federal activități interne loturi naționale, avea contract pe firmă și încasa lunar 9.000 de lei.

Iosif Rotariu explică de ce s-a prăbușit fotbalul românesc: „De asta tot eșuăm!” + „Poate peste 15 ani să ne revenim”
INTERVIU
Iosif Rotariu explică de ce s-a prăbușit fotbalul românesc: „De asta tot eșuăm!” + „Poate peste 15 ani să ne revenim”

FRH renunță la Andrei Luca

Venit în federație în decembrie anul trecut, după ce a părăsit în plină campanie electorală echipa Narcisei Lecușanu, Andrei Luca a trecut în tabăra fostului președinte Alexandru Dedu. 

Unii dintre colaboratorii Narcisei Lecușanu din perioada de pregătire a alegerilor au dezvăluit pentru Gazeta Sporturilor că „Luca ne-a dat un sms în noiembrie, prin care ne-a spus că fiecare naș își are nașul și că trebuie să accepte colaborarea cu FRH din diferite motive”.

„FRH nu a avut încredere totală în Andrei Luca”

Surse federale susțin, la rândul lor, că „Luca nu este om de echipă, este un tip conflictual și conducerea FRH nu a avut încredere totală în el, deoarece a lucrat pentru Dedu”. 

Rămâne de văzut cum va gestiona conducerea federației relația cu soția lui Andrei Luca, fosta mare jucătoare Steluța Luca, antrenoare federală pentru junioare și cadete.

După câștigarea alegerilor de către Constantin Din, la sfârșitul lunii aprilie în acest an, alte trei persoane au plecat din federație: fostul secretar general Cristina Vărzaru și foștii antrenori federali Iulian Stamate și Gabriel Florea.

Decizie de ultimă oră luată de FRH! Renunță la un om important din conducere
Explicație foto: Andrei Luca (stânga), aici alături de antrenorul Aurelian Roșca. FOTO sportpictures

S-a anunțat lotul României pentru Euro

Federația a comunicat componența lotului pentru Campionatul European din Slovenia și Macedonia de Nord (4-20 noiembrie), din acesta făcând parte: 
Diana Ciucă, Daciana Hosu, Iulia Dumanska – portari
Nicoleta Dincă, Alexandra Badea, Alexandra Dindiligan, Sonia Seraficeanu, Corina Lupei, Mihaela Mihai - extreme
Eliza Buceschi, Laura Pristăviță – centri
Cristina Neagu, Sorina Grozav, Bianca Bazaliu, Diana Lixăndroiu - interi
Crina Pintea, Lorena Ostase, Andreea Țârle – pivoți

Antrenorul principal Florentin Pera va fi secondat de Bogdan Burcea, pregătirea portarilor fiind asigurată de Ildiko Kerekes Barbu. 

Echipa se reunește pe 24 octombrie pentru scurtul cantonament de la Cheile Grădiștei, până pe 28 octombrie. 

Apoi, naționala va pleca la Tatabanya, unde va avea două meciuri amicale, cu Ungaria pe 29 octombrie și cu Germania pe 2 noiembrie. 

Deplasarea spre Skopje se va face pe 3 noiembrie, iar prima partidă la CE este programată pe 5, contra reprezentativei Țărilor de Jos.

VIDEO Narcisa Lecușanu îi face caracterizarea lui Gheorghe Tadici: „El m-a readus la națională”

Citește și:

Brighton a căzut cu De Zerbi! „Pescărușii” nu-și mai găsesc ritmul după plecarea lui Graham Potter la Chelsea

Rapid pierde în ultimele secunde duelul nervilor din Liga Florilor. CSM a învins la Baia Mare și a devenit lider

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează