SPORTURI  »  HANDBAL  »  LIGA FLORILOR

Rapid pierde în ultimele secunde duelul nervilor din Liga Florilor. CSM a învins la Baia Mare și a devenit lider

Irina Glibko pe punctul de a marca unul dintre cele 5 goluri ale sale // sursă foto: SCM Rm. Vâlcea
Irina Glibko pe punctul de a marca unul dintre cele 5 goluri ale sale // sursă foto: SCM Rm. Vâlcea

Articol de - Publicat miercuri, 19 octombrie 2022 21:20 / Actualizat miercuri, 19 octombrie 2022 21:28

SCM Rm. Vâlcea a câștigat în ultimele secunde în fața lui Rapid, 37-36, provocând a doua înfrângere din acest sezon a campioanei!

O partidă aproape fără timpi de respiro s-a disputat în această seară în Sala Traian din Rm. Vâlcea, cu tribunele scandând și susținându-și favorita din prima până în ultima secundă. A meritat echipa vâlceană această revărsare de devotament, așa cum și oaspetele, campioana Rapid, au avut partea lor mare de contribuție la un meci nebunesc. 

S-au marcat multe goluri, clar mai multe decât minutele de joc, ceea ce arată cât de repede și de eficient s-a jucat. Iar asta în condițiile în care și portarii, Isabell Roch la Vâlcea, Ivana Kapitanovic la Rapid, au scos și ele destule mingi.

Cel mai mare premiu în bani din istoria tenisului! » Spulberă câștigul-record al lui Barty din 2019
TURNEUL CAMPIONILOR
Cel mai mare premiu în bani din istoria tenisului! » Spulberă câștigul-record al lui Barty din 2019

SCM Rm. Vâlcea a câștigat la limită derby-ul cu Rapid din Liga Florilor

„Cred că este unul dintre cei mai dificili adversari, aleargă foarte bine pe contraatac, se apără excelent”, făcea Carlos Viver avanpremiera derby-ului. „Cred că suntem un pic obosiți toți, dar avem dorința de a face un meci bun”, adăuga el, referindu-se la parcursul fără înfrângere din Liga Campionilor. 

Într-adevăr, Rapid a condus în prima repriză, a avut și 5 goluri în față, 14-9 (min. 22), însă vâlcencele s-au mobilizat și au redus diferența, au egalat și chiar au închis în avantaj, 18-16. Având în Elghaoui și De Jong arme sigure, gazdele au intrat apoi cu și mai multă convingere în partea secundă.

Final cu sufletul la gură la Rm. Vâlcea

Mereu câte două-trei goluri în față pentru Vâlcea, în condițiile în care golurile au curs la ambele porți, însă handbalistele lui Bent Dahl nu s-au intimidat deloc contra campioanei. Abia în minutul 39 a egalat Rapidul, iar ce a urmat a ținut lumea pe marginea scaunelor. 

Încă o dată s-au distanțat gazdele, care au avut în ultima parte o armă extraordinară în Kovacevic, care a înscris primul ei gol din 6 abia în minutul 44. Până la urmă, totul s-a decis în ultimele secunde. Echilibru, gol pentru Vâlcea și tot așa până când cronometrul arăta 59:53. Tot Kovacevic și-a asumat responsabilitatea și a aruncat pe sub Kapitanovic, aducând o bucurie explozivă în Sala Traian.

Victorie fără probleme pentru CSM București

Mai devreme, CSM a făcut deplasarea până la Baia Mare pentru a o înfrunta pe Minaur. E o săptămână solicitantă pentru tigroaice, care se va încheia cu duelul stelar din Liga Campionilor contra celor de la Vipers Kristiansand. 

Gazdele au un sezon amestecat deocamdată, unul în care nu participă în cupele europene, iar în întrecerea internă adunaseră până ieri trei victorii și tot atâtea înfrângeri. Și-au dorit să facă însă o partidă solidă în fața vicecampioanelor și într-o bună măsură au reușit. 

Chiar și așa, s-au înclinat la final la o diferență de 6 goluri, însă după o primă repriză echilibrată, în care au stat cât au putut de aproape de CSM, 10-11 înaintea pauzei. În partea secundă, oaspetele s-au desprins, având în Cristina Neagu o marcatoare pe bandă rulantă, cu 11 goluri, secondată la distanță de Siraba Dembele, 5 reușite.

Clasamentul în Liga Florilor

EchipăMeciuriVictoriiEgaluriEșecuriPuncte
1. CSM București761019
2. SCM Gloria Buzău660018
3. Gloria Bistrița651016
4. SCM Rm. Vâlcea741213
5. CS Rapid741213
6. Dunărea Brăila631210

Mai multe știri din handbal: 

Iată lotul României pentru Euro 2022! » CSM București dă mai puține jucătoare decât două rivale din „Liga Florilor”

Invincibile în Ligă » Rapid și CSM București, pe poziții de calificare după etapa a cincea

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (2)
albu
albu  •  19 Octombrie 2022, 23:02
Postat de ostroveni_68 pe 19 Octombrie 2022, 22:38

Tot VALCEA este TEMPLUL handbalului din RO!

Doar la feminin,la masculin e' monopol alb-rosu

ostroveni_68
ostroveni_68  •  19 Octombrie 2022, 22:38

Tot VALCEA este TEMPLUL handbalului din RO!

Vezi toate comentariile (2)
Comentează