SPORTURI  »  TENIS  »  TURNEUL CAMPIONILOR

Cel mai mare premiu în bani din istoria tenisului! » Spulberă câștigul-record al lui Barty din 2019

Carlos Alcaraz, liderul clasamentului ATP // foto: Imago Images
Carlos Alcaraz, liderul clasamentului ATP // foto: Imago Images

Articol de GSP - Publicat miercuri, 19 octombrie 2022 19:47 / Actualizat miercuri, 19 octombrie 2022 20:02

ATP pune la bătaie cel mai mare premiu din istoria tenisului, 4.846.719 euro, pentru câștigătorul de la Turneul Campionilor. Competiția este programată între 13 și 20 noiembrie, la Torino.

Cei mai buni 8 jucători de tenis din acest an se vor înfrunta luna viitoare, la Torino, la ediția din acest an a Turneului Campionilor.

ATP pune la bătaie o sumă uriașă pentru cel care va câștiga turneul. Acesta va încasa între 4.062.909 și 4.846.719 euro, în funcție de parcursul din grupe. 

Mouratoglou caută partener pentru revenirea Simonei Halep » Îi evaluează personal la Nisa: „A vrut să ne cunoască mai bine”
WTA
Mouratoglou caută partener pentru revenirea Simonei Halep » Îi evaluează personal la Nisa: „A vrut să ne cunoască mai bine”

ATP pune la bătaie cel mai mare premiu din istoria tenisului

Dacă un jucător va câștiga turneul fără să piardă vreun meci în grupe, va primi cecul cel mare, de aproape 4,85 milioane de euro, ceea ce ar fi cel mai mare premiu din istoria tenisului, potrivit Marca

Cu recordul de până acum se poate lăuda australianca Ashleigh Barty, care a încasat 3,9 milioane de euro la Turneul Campioanelor din 2019, de la Shenzhen, unde a pierdut un meci în faza grupelor.

La Turneul Campionilor 2022 s-au calificat deja 5 jucători. Este vorba despre Carlos Alcaraz, Rafael Nadal, Casper Ruud, Stefanos Tsitsipas și Novak Djokovic. Cei 8 jucători de pe lista finală vor fi repartizați în două grupe de câte 4.

Oră finalei, schimbată din cauza Cupei Mondiale de fotbal

Turneul Campionilor din acest an are finala programată pe 20 noiembrie, în aceeași zi în care va avea loc meciul de deschidere al Cupei Mondiale de fotbal, dintre Qatar și Ecuador, începând cu ora 18:00 a României.

Organizatorii ultimului concurs important al anului în circuitul ATP au luat hotărârea să schimbe ora de disputare a ultimului act, împingând-o la 20:00, astfel încât să nu se suprapună cu partida de fotbal.

Pentru fani modificarea vine împreună cu o veste mai puțin bună: cei care și-au luat bilete pentru finală și nu pot să se prezinte la sală la noua oră nu își vor primi banii înapoi!

Mai multe știri din tenis: 

Absența din circuit o costă » Simona Halep iese din TOP 10 mondial. Cine a depășit-o

Momente fără precedent » Teren cu denivelări în circuitul ATP: „Ăsta nu se poate numi turneu!”

„Fotbalul se «deteritorializează»! Nu mai există ceva esențial” » Un profesor de antropologie, Christian Bromberger, conferință de excepție despre o „mutație” în fotbalul de azi: „Am plecat de la tifoso, adică boală contagioasă, și am ajuns aici”

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează