SPORTURI  »  ATLETISM  »  DOLIU ÎN SPORT

Amintirile Iolandei: ”A fost un vis? Nu, a fost realitate... Amintiri... Întotdeauna îmi voi iubi amintirile”

Iolanda Balaş şi încă o ştachetă trecută cu celebra sa foarfecă dublă // FOTO Guliver/GettyImages
Iolanda Balaş şi încă o ştachetă trecută cu celebra sa foarfecă dublă // FOTO Guliver/GettyImages

Articol de GSP - Publicat sambata, 12 martie 2016 00:00

Fragment din cartea Atena 1896-Atlanta 1996, scrisă de Iolanda Balaş Söter:

"Am o diplomă de traversare a Polului Nord spre Alaska, în imensitatea zăpezilor de la Anchorage... Am văzut vacile sfinte umblând nestingherite pe străzile Bombayului... Am fost la Walt Disney acasă... Am glumit cu Pelé la Sao Paulo... M-am plimbat pe Bosfor noaptea la lumina semilunei... Am admirat Niagara în zori... Am fost în casa lui Anton Pavlovici Cehov... Am călcat pe mozaicurile milenare de la Cesareea... Am văzut castelul lui Hamlet... Am fost la Jungfrau, în Elveţia, la 4.166 de metri înălţime... Am vizitat oraşul fără vecini, Brasilia... Am intrat în casa lui Beethoven, la Bonn... Am văzut un oraş urât, Bari, în Italia, dacă este posibil... Am văzut statuia lui Nurmi la Helsinki... Am fost de 11 ori la Praga şi încă nu am văzut toate frumuseţile din Mala Strana... Am călcat desculţă pe Copacabana... M-am plimbat la Veneţia cu gondola fără motor... Am trăit nopţile albe de la Sankt Petersburg... Am rămas timp de 8 ore în tranzit la Dakar ca să pot spune că am fost şi în Africa... Am intrat în vestita pădure Sequoia, lângă San Francisco... Am privit uimită acel furnicar de oameni care se numeşte Tokyo, amestec de kimonouri şi minijupe... Am urcat de 9 ori pe Turnul Eiffel... Dar pe unde n-am fost! Beirut, Göteborg, Ierusalim, Cracovia, cu al ei husar trompetist care cântă la fiecare oră de vreo 700 de ani, Bruxelles, Dresda, Amsterdam, Ulan Bator, şi am uitat de Roma, inima mea, Melbourne, Shanghai, Cleveland...

Şi pentru toate aceste frumuseţi văzute, eu îi mulţumesc sportului. (...) Din clipa renunţării, în liniştea nopţilor, aud uneori ceva, ca un ecou, care vibrează pe undeva... Parcă din adâncul fiinţei mele... «Rugăm linişte... Sare...» A fost un vis? Nu, a fost realitate... Amintiri... Întotdeauna îmi voi iubi amintirile"

Citește și:

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează
Close