SPORTURI  »  ATLETISM  »  RECORD

Armand Duplantis a stabilit un nou record mondial la săritura cu prăjina: „Vreau să fiu la fel ca Sergey Bubka”

Armand Duplantis / Sursă foto: Guliver/Getty Images
Armand Duplantis / Sursă foto: Guliver/Getty Images

Articol de GSP - Publicat luni, 21 martie 2022 21:35 / Actualizat luni, 21 martie 2022 21:48

Suedezul Armand Duplantis, 22 de ani, și-a bătut propriul record la săritura cu prăjina, ducându-l weekendul trecut până la 6,20 metri, la Campionatele Mondiale de sală de la Belgrad, după ce la începutul lunii sărise 6,19 m

Știu unde a reușit să ducă această probă Sergei Bubka, vreau să fac și eu la fel ca el, pentru că noi, oamenii, suntem capabili de lucruri pe care le credem imposibile. Când tragi de limitele tale îți dai seama că următorul nivel e posibil”, a spus Duplantis. 

Bubka a îmbunătățit recordul mondial de 17 ori, pornind de la 5,85 m și ajungând la 6,13 m. Suedezul a ajuns la a patra schimbare, de la 6,17 m la 6,20 m.

Duplantis a ajuns la 6,20 m la a treia săritură, după două tentative ratate.

Sergey Bubka, în urmă cu doi ani: „Duplantis face atletismul atractiv”

În urmă cu doi ani, legendarul Sergey Bubka avea numai vorbe de laudă pentru Armand Duplantis. „El face atletismul cu adevărat atractiv. Aduce multă atenție către sportul nostru și către săritura cu prăjina. 

Mă bucur să văd și admir ceea ce face, iar succesul pe care l-a obținut deja nu e doar al său, ci și al tatălui și al mamei lui”, mărturisea ucraineanul în vârstă de 58 de ani pentru BBC. 

„Va exista o presiune mare pe care va trebui să o gestioneze. E dificil să fii la vârf și e foarte dificil să te menții. Cred însă că se va descurca. Avem nevoie de asemenea staruri. Este minunat că atletismul are un talent atât de frumos”, spunea Bubka, unul dintre cei mai mari atleți din toate timpurile. 

Încă din copilărie am avut totul pus la punct pentru a ajunge la succes. Nu pot descrie cât de norocos sunt cu poziția în care am fost așezat în viața mea. Am avut mereu un grup de sprijin. Am avut la îndemână tot echipamentul necesar.

- Armand Duplantis

2 concursuri importantenu au fost câștigate de Armand Duplantis din 2018 încoace, CM indoor din acel an și Mondialele în aer liber de la Doha 2019

Citește și alte știri din sport: 

VIDEO Emma Răducanu, altă lovitură financiară importantă » A semnat cu un gigant de pe piața auto: „Mă identific cu acest brand”

„Dublă” Ferrari în Marele Premiu din Bahrain, la debutul în noul sezon! Final incendiar de cursă: Verstappen a abandonat

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează