SPORTURI  »  ATLETISM  »  AGRESIUNE SEXUALĂ

Caz șocant! » Directorul CSȘ Dinamo, acuzat că a agresat sexual o minoră pe care o antrena: „Pretextul era efectuarea unui masaj de refacere"

Antrenorul de atletism Constantin Cristinel Iacoban (59 de ani), directorul Clubului sportiv școlar Dinamo, a fost reținut după ce ar fi agresat sexual o fată de 15 ani pe care o antrena.
Antrenorul de atletism Constantin Cristinel Iacoban (59 de ani), directorul Clubului sportiv școlar Dinamo, a fost reținut după ce ar fi agresat sexual o fată de 15 ani pe care o antrena.

Articol de - Publicat joi, 09 februarie 2023 10:59 / Actualizat joi, 09 februarie 2023 12:01

Antrenorul de atletism Constantin Cristinel Iacoban (59 de ani), directorul Clubului Sportiv Școlar Dinamo, a fost arestat preventiv pentru 30 de zile, după ce ar fi agresat sexual o fată de 15 ani pe care o antrena.

Arestat preventiv pentru 30 de zile, Iacoban este acuzat că ar fi agresat sexual o minoră de 15 ani în noiembrie 2021. În timp ce îi facea masaj pentru recuperare musculară, Iacoban i-ar fi atins tinerei zonele genitale, sânii și ar fi folosit un vibrator, informează G4Media.

Antrenorul colabora de 9 ani cu fata respectivă.

Mai mult, conform sursei citate, la audieri au mers alte două fete care îl acuză pe antrenor de agresiune sexuală.

Dacă va fi găsit vinovat, Iacoban riscă închisoarea de la 2 la 7 ani, conform Codului Penal. 

Parchetul de pe lângă Tribunalul Bucureşti: „Victima, în imposibilitate de a se apăra sau de a-şi exprima voinţa”

În acest sens, Compartimentul de informare şi relaţii publice din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Bucureşti a ținut să facă următoarele precizări:

La data de 08.02.2023, într-o cauză constituită în cursul lunii ianuarie 2023, procurorii din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Bucureşti au dispus punerea în mişcare a acţiunii penale faţă de un inculpat pentru săvârşirea unei infracţiuni de agresiune sexuală comisă asupra unui minor, probele administrate în cauză până în prezent conturând următoarea situaţie de fapt: 

În data de 09 noiembrie 2021, inculpatul, profesor de atletism la un club sportiv din Bucureşti, a exercitat asupra persoanei vătămate, una dintre elevele sale, în vârstă de 15 ani la momentul savarsirii faptei, acte de natură sexuală, altele decât cele care s-ar putea circumscrie infracţiunii de viol. 

Actele de natură sexuală au fost exercitate de inculpat în mod repetat şi prin punerea persoanei vătămate minore în imposibilitate de a se apăra sau de a-şi exprima voinţa, în timp ce se aflau într-o garsonieră din București, unde cei doi ajunseseră ca urmare a pretextului invocat de inculpat de efectuare a unui masaj de refacere musculară, în contextul unui raport de autoritate generat de relaţia profesor-elev şi a unei disproporţii fizice dintre aceştia. 

În data de 08.02.2023, inculpatul a fost prezentat Judecătoriei Sectorului 2 Bucureşti cu propunere de luare a măsurii arestării preventive, propunerea fiind admisă în aceeaşi zi şi dispunându-se arestarea preventivă a inculpatului pentru o durată de 30 de zile. 

Cercetările sunt continuate de Parchetul de pe lângă Tribunalul Bucureşti şi Serviciul Omoruri - Biroul Agresiuni Sexuale din cadrul Direcţiei Generale de Poliţie a Municipiului Bucureşti. 

Facem precizarea că punerea în mişcare a acţiunii penale este o etapă a procesului penal reglementată de Codul de procedură penală, având ca scop crearea cadrului procesual de administrare a probatoriului, activitate care nu poate, în nicio situaţie, să înfrângă principiul prezumţiei de nevinovăţie.

VIDEO. Ce spunea Constantin Iacoban, după ce a fost desemnat „Mentor pentru excelență în Sport și Educație”, în 2013:

În 2013, Constantin Iacoban a primit premiul „Mentor pentru excelență în Sport și Educație”, oferit de Sindicatul Național Sport și Tineret.

„De mic am făcut sport și mi-a plăcut să continui și după ce am terminat liceul, să continui cu Facultatea de Educație Fizică și Sport, sunt foarte pasionat, îmi place foarte mult să lucrez cu ei. Există o emulație și o concurență fantastică între ei. Ei vin de plăcere, asta este mentalitatea noastră ca acești copii să vină să se joace, nu să facă sport de performanță, pentru că sunt prea mici, iar când ajung la vârstă mai mare, 15-16 ani atunci se pune problema și de sport de performanță. 

Copiii sunt mai sinceri, mai onești și îți răsplătesc dragostea și grija mult mai mult decât un adult”, declara Iacoban în urmă cu 10 ani.

Dinamo, cea mai slabă prestație a sezonului » A pierdut cu ultima clasată și amână sărbătoarea calificării în play-off-ul pentru „sferturile” Ligii Campionilor
PORTO - DINAMO
Dinamo, cea mai slabă prestație a sezonului » A pierdut cu ultima clasată și amână sărbătoarea calificării în play-off-ul pentru „sferturile” Ligii Campionilor
Un boxer miop se pregătește de primul lui meci cu un adversar cu vedere deplină: „Nu iau în calcul să pierd”
INEDIT
Un boxer miop se pregătește de primul lui meci cu un adversar cu vedere deplină: „Nu iau în calcul să pierd”

Playtech: Lavinia Pîrva, prinsă ÎN BRAŢELE altui BĂRBAT! Soţia lui Ştefan Bănic Jr, apariţie şoc! FOTO WOW


Comentarii (8)
creeperno807
creeperno807  •  09 Februarie 2023, 22:40

Dinamo si Steaua au adus cele mai mari perfomante in sportul romanesc!

johnmibb
johnmibb  •  09 Februarie 2023, 15:38
Postat de VanBasten pe 09 Februarie 2023, 14:37

Dinamo Zagreb, Houston Dynamo, Saffron Dynamo etc

da...dinamo zagreb, dinamo kiev, dinamo tbilisi, dinamo minsk, dinamo moscova. Exact ce ziceam ...si steaua este tot creatia sistemului. Pana nu o sa dispara astea, nu ne facem bine ca tara. Acum 4-5 ani pe drumul de la Pitesti la Valcea era politie in fiecare sat, fiecare intersectie, in total 14 filtre de politie....sa aflu ca trecea autocarul lui Dinamo, aveau meci la Severin. Dupa ce a trecut autocarul, a plecat si politia din intersectii. Halal !

VanBasten
VanBasten  •  09 Februarie 2023, 14:37
Postat de johnmibb pe 09 Februarie 2023, 13:37

Va convine sau nu, omul e gradat in politia romana, va avea pensie speciala chiar mai mare decat a politistilor care muncesc. Ce sa-i faci, securistii de la dinamo nu trebuie sa manance si ei ? Ailalti, de la csa, au umplut armata cu gradati. Ce sa-i faci, securistii de la csa nu trebuie sa manance si ei ? Doamneee....nu mai dispareti odata cu tot cu denumirea voastra securisto/comunista/putinista ? Unde *** mai vedeti voi dinamo si steaua decat in spatiul exsovietic? Cluburi facute cu japca, sportivi luati cu amenintari de puscarie din partea militiei sau cu amenintarea armatei din partea csa steaua. Nu mai dispareti odata comunistilor ?

Dinamo Zagreb, Houston Dynamo, Saffron Dynamo etc

Vezi toate comentariile (8)
Comentează