SPORTURI  »  ATLETISM  »  DISPARIȚIE

FOTO Ultima dorinţă » Atletismul românesc a pierdut unul dintre cei mai experimentaţi antrenori din ultimii 30 de ani

Constantin Titi Mihai la întoarcerea de la JO Atena 2004, unde atleţii au cucerit 3 medalii, două de argint şi una de bronz +6   FOTO
Constantin Titi Mihai la întoarcerea de la JO Atena 2004, unde atleţii au cucerit 3 medalii, două de argint şi una de bronz

Articol de - Publicat sambata, 23 ianuarie 2016 00:00

Constantin Mihail a revenit în urmă cu doi ani la conducerea tehnică a FRA cu gîndul de a readuce atletismul în rîndul sporturilor medaliate la JO.

Antrenorul emerit al atletismului românesc, Constantin Titi Mihail, de numele căruia se leagă multe dintre performanțele din probele de sprint, garduri și sărituri, a încetat ieri din viață, la 70 de ani.

În utima perioadă, marele tehnician se recupera după un atac cerebral, dar se pare că inima i-a cedat în urma unui infarct. Vestea i-a zguduit ieri pe toţi colegii săi de la Federaţia Română de Atletism, locul unde a revenit în urmă cu doi ani pentru a relua coordonarea lotului olimpic pentru JO de la Rio 2016.

"Mi-e dor de zilele în care atletismul românesc lua medalii la Europene, Mondiale şi Olimpiade" a fost declaraţia făcută atunci de Titi Mihail.

Omul care a stat în umbra multor campioni, dar care a avut un rol determinant şi în polii de putere ai federaţiei a adunat în cele 7 decenii de viaţă 9 ani de carieră sportivă, proba lui de bază fiind săritura de triplusalt şi 48 de ani de antrenorat.

În 1990 a ajuns la FRA ca antrenor federal pentru probele de sprint, garduri, sărituri, pentru ca între 1996 şi 2007 să fie primul director tehnic al FRA. În intervalul 2004-2008 a făcut parte din Comisia Tehnică a Comitetului Olimpic şi Sportiv Român.

Printre numele celebre pregătite de Titi Mihail se numără sprinterul George Boroi  şi săritorul în lungime Bogdan Ţăruş, dar a fost tehnicianul din umbra multor alţi atleţi medaliaţi la CE, CM şi JO, printre care se numără vicecampionii olimpici de la Atena 2004, Ionela Tîrlea (400 metri garduri) şi Marian Oprea (triplusalt).

La 1 ianuarie 2008, antrenorul Mihail a luat decizia de a se pensiona, dar după cinci ani a hotărît să revină în activitatea de antrenorat.

"A fost un om extrem de apreciat şi foarte sufletist. S-a întors la muncă pentru că şi-a dorit ca atletismul românesc să se întoarcă de la Olimpiada de la Rio cu o medalie. Din păcate, el nu a mai prins Rio", a declarat ieri secretarul general al FRA, Ion Buligă.

Trupul neînsufleţit a lui Mihail va fi depus azi la sediul FRA, iar înmormântarea va avea loc duminică, la Cimitirul din Bușteni, la ora 13:00.

 "Sînt complet devastat. Titi Mihail a fost mentorul meu timp de opt ani de carieră sportivă, dar pot să afirm cu toată convingerea mea că o mare parte din ceea ce sînt acum i se datorează lui"
George Boroi, vicecampion european la CE 1994 şi preşedinte al CSA Steaua

"Este o veste tristă pentru mine. Am pierdut un mare specialist şi nu ştiu cu cine îl vom înlocui"
Iolanda Balaş, preşedinta de onoare a FRA

Dosar-ȘOC în Spania! Starul Barcelonei a dezinfectat camera, „de cei care nu-s musulmani”, apoi a vandalizat o vilă de lux, cu 7 dormitoare: perdele transformate în „hamuri și leagăne sexuale”! Tribunalul anunță: „Sunt 500 de poze la dosar”

Constantin Gâlcă, noul antrenor al Universității Craiova! Acord cu Mihai Rotaru


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează