SPORTURI  »  ATLETISM  »  DOPAJ

Șarapova de România » Atleta Mirela Lavric a fost depistată pozitiv cu Meldonium. "Putea obține în curând calificarea la Rio"

Românca tocmai cucerise medalia de bronz cu ştafeta de 4 x 400 metri la Campionatului Mondial de sală de la Portland și era cotată cu șanse bune de calificare la Olimpiada de la Rio
Românca tocmai cucerise medalia de bronz cu ştafeta de 4 x 400 metri la Campionatului Mondial de sală de la Portland și era cotată cu șanse bune de calificare la Olimpiada de la Rio

Articol de - Publicat marti, 12 aprilie 2016 00:00

Atleta Mirela Lavric a fost depistată pozitiv după controlul doping la care a fost supusă la Mondialele de sală din SUA, unde a urcat pe podium.

Meldonium, substanța interzisă care doboară de o lună sportivi din toată lumea, a atins și sportul românesc. Atleta Mirela Lavric a fost depistată pozitiv la controlul doping efectuat în timpul Campionatelor Mondiale de sală, desfășurate în urmă cu 3 săptămâni la Portland ( SUA).

Informația anunțată de prosport.ro a fost confirmată de președintele FR Atletism, Sandu Ion.

La întrecerile din State, Lavric urcase pe podiumul mondial al ștafetei de 4x400 m, cucerind medalia de bronz alături de colegele ei Bianca Răzor, Adelina Pastor şi Andrea Miklos.

"Vestea, care e adevărată, nu bucură pe nimeni mai ales că Lavric era în formă și putea obține în curând baremul de calificare la Rio 2016", a declarat pentru Gazetă o sursă din FR Atletism. "Nu vă pot spune nimic. Regulamentul mă obligă la confidențialitate", a declarat secretarul general al FRA, Ioan Buligă.

Prima sportivă depistată pozitiv la Meldonium a fost jucătoarea de tenis Maria Șarapova, vestea fiind dată chiar de rusoaică în timpul unei conferințe de presă organizate pe 7 martie. Din acel moment a urmat un val de suspendări cauzate de Meldonium, cei mai mulți sportivi prinși fiind rușii, în special atleți.

Meldonium a fost introdus pe lista de monitorizare a WADA începând de la 1 ianuarie 2016, cu trei luni înainte toți sportivii fiind avertizați de acest lucru. Toţi cei depistaţi pozitiv la Meldonium au fost suspendaţi provizoriu, până când Agenția Mondială Antidoping va efectua un studiu cu privire la perioada în care substanţa este eliminată din corp.

Mirela Lavric a concurat la Jocurile Olimpice de la Londra 2012, fiind singura atletă din echipa României care a ajuns până în faza semifinalelor.

Incidente și în 2013

În noiembrie 2013, Mirela Lavric, medaliată cu aur la mai multe competiţii internaţionale de juniori și tineret, a ajuns la spital după ce a căzut de la etajul 1 al unui bloc din Iaşi unde locuia fostul său iubit.

Principala ipoteză a anchetatorilor a fost că sportiva ar fi încercat să se sinucidă. Atleta a solicitat să fie externată după câteva ore, neavând răni grave. Ulterior, Lavric a negat că ar fi fost o tentativă de sinucidere.

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (2)
zizu
zizu  •  12 Aprilie 2016, 11:35

daca in romania s ar face controale antidoping serioase intrg fcsb ular fi suspendat! ...

bogdangeorge84
bogdangeorge84  •  12 Aprilie 2016, 09:44

Arata misto gagica, pacat ca au prins-o ca s-a dopat...Parca arata mai bine decat baba de sharapova....

Vezi toate comentariile (2)
Comentează