SPORTURI  »  ATLETISM  »  INEDIT

Shelly-Ann Fraser-Pryce, triplă campioană olimpică în cursele de sprint, a fost provocată de părinții din clasa fiului său: „Fată, nu poți fi serioasă!”

Shelly-Ann Fraser-Pryce în acțiune FOTO Imago
Shelly-Ann Fraser-Pryce în acțiune FOTO Imago

Articol de - Publicat miercuri, 10 mai 2023 15:14 / Actualizat miercuri, 10 mai 2023 15:45

Shelly-Ann Fraser-Pryce (36 de ani) a povestit cum s-a luat la întrecere pe o pistă de iarbă cu celelalte mame în cadrul unor activități prilejuite de Ziua Sportului" în Jamaica, dar și ce-și mai propune pentru restul carierei

Shelly-Ann Fraser-Pryce, triplă campioană olimpică și medaliată de zece ori cu aur la Campionatele Mondiale în cursele de sprint, a devenit virală săptămânile trecute după ce imaginile cu ea de la un concurs între părinții din clasa fiului său, Zyon, au făcut înconjurul lumii. Campioană olimpică și mondială s-a luat la întrecere pe o pistă de iarbă cu celelalte mame în cadrul unor activități prilejuite de „Ziua Sportului " în Jamaica.

Ea a povestit într-un interviu pentru The Guardian cum a fost toată experiența.

„Cu două săptămâni înainte de cursă, una dintre mame a început să-mi trimită fotografii cu ea antrenându-se în sală. M-a provocat, spunând că vine să mă întreacă! Mi-am zis: «Fată, nu poți fi serioasă!»", a povestit Fraser-Pryce. 

Shelly-Ann a dezvăluit că a trebuit să salveze pe lângă onoarea sa și pe cea a familiei pentru că fiul său se clasase pe trei și căzuse la cursa cu obstacole, iar soțul său fusese abia pe patru în întrecerea taților. „Nu ar fi arătat deloc bine să plecăm doar cu o medalie de bronz și un loc patru", a spus ea râzând. Atleta jamaicană în vârstă de 36 de ani a câștigat cu o jumătate de pistă avans față de următoarea clasată.

Interviul a fost realizat chiar înainte ca Shelly-Ann Fraser-Pryce să fie desemnată sportiva anului 2022 în cadrul Premiilor Laureus. Sprintera jamaicană a cucerit anul trecut aurul la 100 metri în cadrul Campionatelor Mondiale de la Eugene și două arginturi la 200 metri și cu ștafeta de 4x100 metri.

10, 61seste cel mai bun timp al atletei din Jamaica în cursa de 100 de metri

Îmi vine să plâng. Am fost nominalizată deja de câteva ori, șase în total. Mi-am dorit mult acest premiu, aveam 13 ani când a fost prima ediție, eram o fată din Kingston, Jamaica, iar acum l-am primit - Shelly-Ann Fraser-Pryce

Capabilă de lucruri mărețe

Atleta din Jamaica nu se gândește încă la retragere. „Cred că mă așteaptă lucruri mari în viitor. Este atât de ciudat să spun asta la 36 de ani, dar ceea ce mă motivează este că fiecare parte a ființei mele crede că pot alerga mai repede. Cred cu adevărat asta în sufletul meu", a spus ea. Cu toate acestea a setat un punct terminus, finalul lui 2024. 

14 medaliila Campionatele Mondiale are Shelly-Ann Fraser-Pryce dintre care zece de aur și patru de argint

Deocamdată se concentrează pe faptul că din 2021 are un nou antrenor, Reynaldo Walcott. „Sunt mereu dispusă să învăț și să încerc altceva. Nu poți rămâne la fel. Trebuie să evoluezi!", a explicat ea pentru publicația britanică.

 „Nu este nimic rău în a fi puternică"

Dincolo de evoluția de pe pistă, Shelly-Ann Fraser-Pryce a evoluat și în afara ei. După nașterea lui Zyon în 2017 prin cezariană, ea s-a temut că nu își va recupera niciodată forța, că nu va mai putea alerga ca înainte. În schimb, ea a devenit mai puternică fizic și mental. De asemenea a căpătat dorința și libertatea de a-și spune părerea. 

„Mesajul meu pentru celelalte sportive: nu este nimic rău în a fi puternică. Nu este nimic în neregulă să fii competitivă, feroce și să vrei să câștigi. Și nu este nimic greșit în a spune asta. În trecut aveam o teamă în a vorbi despre lucrurile pe care doream să le realizez. Pentru că, în calitate de femei, ni se spune: «O, fii drăguță și aleargă, arată frumos și tot felul de alte lucruri». Acum mă simt bine în pielea mea, cu cine sunt și cu darul pe care mi l-a dat Dumnezeu", a subliniat Fraser-Pryce.

8 medaliiare Shelly-Ann Fraser-Pryce la Jocurile Olimpice dintre care trei de aur, patru de argint și una de bronz

Citește și: 

A 3-a jucătoare a lumii, scandalizată de gestul organizatorilor de la Madrid: „Nu știu în ce secol trăiesc oamenii ăia!”

E inteligența artificială un pericol pentru omenire? Opinia genialului șahist Garry Kasparov: „Mă uit la filme de Hollywood, dar nu sunt spălat pe creier”

„Ori te laşi tu ca antrenor, ori îl dai afară pe Săpunaru!” » Reacție dură la vederea incidentului dintre Lobonț și căpitanul Rapidului

Campionul modest de la FCSB » Povestea unui fotbalist atipic din vestiarul roș-albastru: greu încercat în copilărie și salvat de soție + locuiește în zona blamată de bucureșteni


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează