SPORTURI  »  AUTO  »  FORMULA 1

Clauze speciale » Kubica le dă de gîndit oficialilor din F1

Articol de GSP - Publicat marti, 08 februarie 2011 00:00 / Actualizat marti, 08 februarie 2011 16:13

Accidentul în care a fost implicat Kubica stîrneşte mari semne de întrebare în rîndul echipelor din Formula 1. Dat fiind faptul că, pentru a concura în "Marele Circ", piloţii au nevoie de o perioadă îndelungată de timp, contractele vor fi şi mai tranşante de acum înainte. Oficialii echipelor din F1 vor fi mult mai atenţi cînd vor semna angajamentele, sume importante de bani urmînd a fie plătite de către piloţi în cazul în care aceştia participă la alte evenimente decît cele din sezonul competiţional.

 

La sfîrşitul anului 2008, Mark Webber, pilotul echipei Red Bull, şi-a rupt piciorul în timpul unei competiţii de mountain bike. Australianul de 32 de ani participa la un eveniment caritabil în Tasmania şi, în apropierea oraşului Port Arthur, a fost lovit de o maşină. La fel ca şi polonezul Kubica, Webber a fost transportat cu elicopterul la cel mai apropiat spital. Totuşi, australianul a fost mult mai norocos şi a putut să participe în prima etapă a sezonului de F1.

 

Juan Pablo Montoya a avut şi el un episod neplăcut în 2005. Columbianul de 35 de ani s-a accidentat la umăr şi a lipsit în Bahrain şi la Imola, McLaren Mercedes punînd pe spatele lui pierderea titlului la constructori (depăşiţi cu doar nouă puncte de Renault). Cu toate că Montoya a spus că s-a accidentat în urma unui meci de tenis susţinut în compania antrenorului său, Gerry Convey, se pare că adevăratul motiv al indisponibiltăţii era un accident de motocross. În urma scandalului ivit pe seama acestui subiect, pilotul s-a retras din Formula 1 şi a ales să concureze în Nascar.

 

Kubica primise din partea oficialilor Renault acceptul de a participa la raliul din Italia astfel că nu poate fi tras la răspundere. 7.5 milioane de euro este salariul anual al polonezului, sumă care pare a intra în conturile pilotului indiferent dacă acesta este apt sau nu pentru a concura în "Marele Circ".

 

Playtech: Carmen Tănase rupe tăcerea despre motivul pentru care refuză testarea și vaccinarea anti-Covid-19: „Niște minciuni care...


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează