SPORTURI  »  AUTO  »  FORMULA 1

Criticat din toate părțile, sistemul de protecție Halo intră în vigoare din 2018

foto: Guliver/GettyImages
foto: Guliver/GettyImages

Articol de GSP - Publicat duminica, 30 iulie 2017 11:32

Deși a fost criticat de toată lumea, 9 din cele 10 echipe care participă în actualul sezon din F1 au votat împotriva sistemului de protecție Hallo, FIA n-a ținut cont și a trecut peste.

Acesta urmează să fie inclus în regulamentului tehnic pentru sezonul următor. Mai este nevoie de o validare a celor din Consiliul Mondial al FIA, fapt care pare a fi doar o formalitate.

Sistemul de protecție Halo se dorește a fi o măsură de siguranță în plus pentru protejarea capului piloților în cazuri deosebite cum ar fi mișcarea necontrolată a pneurilor după ce se desprind de monoposturi.

Lumea din F1 spune însă că aerodinamica monoposturilor va avea de suferit grav din cauza lui Halo.

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (1)
bulletproof
bulletproof  •  24 Martie 2018, 22:28

Am impresia că, mai mult, încurcă vizibilitatea piloților !

Vezi toate comentariile (1)
Comentează