SPORTURI  »  AUTO  »  FORMULA 1 / MARELE PREMIU AL CHINEI

Tot mai aproape

Articol de GSP - Publicat duminica, 07 octombrie 2007 00:00

Hamilton a reusit pole-position-ul in calificari si vizeaza azi victoria care i-ar aduce titlul mondial. Ca un ceas elvetian, Lewis Hamilton merge perfect si reuseste maximum posibil din ceea ce isi propune. Ieri avea nevoie de un pole-position pentru a fi in cea mai buna pozitie la startul cursei de azi. Una decisiva pentru el: daca o cistiga, isi indeplineste visul de a deveni campion mondial. Cu atit mai mult cu cit coechipierul sau, Fernando Alonso, nu a reusit decit un loc patru in calificari. Intre cei doi rivali se vor afla, pe grila de start, Kimi Raikkonen, pe doi, si Felipe Massa, pe trei. Finlandezul a dominat calificarile pina in runda decisiva, cind Massa a preluat conducerea. In ultimele momente ale sesiunii a iesit la rampa Lewis Hamilton, cu timpul de 1:25.908, imposibil de batut de catre Raikkonen.

Calificarile au fost dezamagitoare pentru Renault si Williams, care nu au mai patruns in super-pole, insa de bun augur pentru Red Bull, cu ambele masini in top 10 (locurile 5 si 7). Clasari dezamagitoare si pentru BMW (locurile 8 si 9), o echipa obisnuita sa sufle in ceafa celor de la McLaren si Ferrari.

Favoritul matematicii

Pentru Hamilton e clar: victoria in China l-ar face campion, indiferent de rezultatul lui Alonso. Daca insa spaniolul cistiga, iar britanicul se claseaza pe doi, Hamilton merge in Brazilia cu un avantaj de 10 puncte, un abandon acolo si o victorie a lui Alonso aducindu-i la egalitate de puncte. Hamilton poate deveni matematic campion mondial si daca se claseaza pe trei in China, cu conditia ca Alonso sa termine pe patru.

6 pole-position-uri a reusit Hamilton in acest sezon, mai multe decit oricare rival

De pe patul de spital, Cornel Dinu a vorbit cu GSP despre situația critică a lui Dinamo: „Doar asta mai pot să fac”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează