SPORTURI  »  AUTO  »  DRIFT

VIDEO Caii putere se vor dezlănţui pe 18 octombrie la cel mai mare Grand Prix de drift din România

Articol de GSP - Publicat marti, 07 octombrie 2014 00:00 / Actualizat marti, 07 octombrie 2014 11:17

Cei mai buni piloţi de drift din ţară se vor confrunta într-un show unic, pe 18 octombrie, în parcarea tîrgului auto Vitan din Capitală, la primul Grand Prix organizat de Romanian Drift Community, care va avea şi un moment special dedicat acestui fenomen cu un tir DAF.

Peste 20 de maşini de peste 500 de cai putere, pregătite pentru competiţiile internaţionale sînt anunţate la start. Acesta se vor duela în deja celebrele battle-uri, chiar şi cu cîte patru maşini, ceea ce va face să crească nivelul de spectacol şi adrenalină.

Efectele pirotehnice şi fetele frumoase nu vor lipsi de la evenimentul la care vor fi prezente şi mai multe vedete din sport, muzică şi showbiz.“Va fi un show la cel mai înalt nivel în lumea driftului, de la urmăriri spectaculoase pline de suspans şi până la efecte pirotehnice care vor face deliciul publicului.

Vom avea inclusă şi partea de stunt, cu motociclete, care promit un spectacol interesant, dar în premieră şi un truck drift, adică derapaje controlate cu un cap de tir, dar şi tandem între acesta şi o maşină”, a declarat Andrei Balica, iniţiatorul proiectului.

"Drift Community Grand Prix" va fi transmis în direct şi pe internet, prin intermediul portalului www.driftcommunity.ro.

“Ne dorim să arătăm tuturor românilor faptul că driftul nu înseamnă acele cerculeţe şi burnout, ci reprezintă un stil de pilotaj care deja începe şi în România să prindă amploare crescând exponenţial de la an la an, atît ca număr de simpatizanţi, cît şi nivelul calitativ al piloţilor.

E foarte important să fie practicat într-un cadru sigur, departe de stradă. Acest eveniment respectă standardele competiţiilor din motorsport internaţionale asigurându-se padoc standardizat, asistenţă medicală şi asistenţă tehnică  pe toată durata evenimentului”, a spus şi Denis Manea, cofondatorul Romanian Drift Community.Oficialul le-a oferit şi o veste bună pasionaţilor de drift, astfel că cei care vor fi prezenţi la Drift Community Grand Prix vor avea ocazia de a simţi, în timpul sesiunilor de Taxi Drift, chiar din dreapta pilotului senzaţiile tari pe care le oferă o astfel de maşină de competiţie.

Piloţii care vor face spectacol sîmbăta viitoare în Bucureşti sunt consacraţi deja în campionatele naţionale şi europene, printre aceştia numărându-se Călin Ciortan, Marius Mitrache, Gabi Imre, Cătălin Trifan si Ilarion Grigorici, dar şi piloţi debutanţi, tinere talente, precum Alin Grădinaru care la 15 ani se poate lăuda cu multe trofee în lumea moto.Înfiinţat în 2014, Clubul Sportiv Romanian Drift Community îşi propune să îi aducă împreună pe toţi iubitorii acestui sport, piloţi amatori şi profesionişti, într-un cadru legal şi să promoveze acest stil de pilotaj în vederea afilierii la o federaţie deja existentă sau creării unui nou for.

În primăvara acestui an, în cadrul evenimentului organizat de către Romanian Drift Community a fost lansată şi şcoala Kns Drift Experience, avându-l ca trainer pe Marius Mitrache, care-şi propune să-i ajute pe amatori să facă pasul spre nivelul profesionist al driftului.

Playtech: BOMBĂ! Un medic celebru din România anunță când se termină pandemia de Covid-19: ‘Gata, dispare’


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează