SPORTURI  »  BASCHET  »  DECIZIE

Se retrage din națională după aproape 20 de ani

Annemarie Părău într-un meci contra Israelului Foto sportpictures
Annemarie Părău într-un meci contra Israelului Foto sportpictures

Articol de - Publicat sambata, 19 decembrie 2020 14:53 / Actualizat sambata, 19 decembrie 2020 16:29

Annemarie Gödri-Părău a renunțat la echipa națională a României, pentru care evolua din 2001.

La 36 de ani și 9 luni, baschetbalista a decis că este momentul să se dedice mai mult familiei, însă va continua să evolueaze pentru Sepsi – SIC Sfântu Gheorghe, echipă la care a ajuns în urmă cu șase ani și jumătate.

A cedat rugăminților

„Niciodată nu este ușor să-ți găsești cuvintele în astfel de momente. După ce în 2016 am considerat că este cazul să mă retrag din echipa națională, ca urmare a necalificării la Eurobasket 2017, nu am putut atunci rezista insistențelor colegelor mele și ale celor din stafful tehnic, să-mi pun serviciile în sprijinul naționalei pentru încă o campanie de calificare. În cele din urmă, acea «încă o campanie»" ...  s-a transformat în două, iar în ceea ce privește Eurobasket 2021, în acest moment, din păcate, mai avem doar șanse teoretice la o calificare”, a spus sportiva. 

„Șansele tind spre zero”

„Practic, spunând lucrurilor pe nume, acestea probabil că tind spre zero. Cred însă că a venit momentul, după ce până acum, la 36 de ani și 9 luni, am dat totul echipei naționale, să îmi anunț retragerea din echipa națională a României și din orice altă acțiune viitoare a acesteia, de această dată definitiv. Motivele avute în 2016 au dobândit mai multă forță acum. E timpul să mă dedic familiei și echipei de club la care mă aflu de 7 sezoane. Mulțumesc pentru tot. Hai România!”, și-a motivat Annemarie decizia.

Născută la Timișoara, pe 8 martie 1984, Annemarie Gödri-Părău este pe jumătate nigeriancă, după tată. A debutat la BC ICIM Arad, la începutul anilor 2000, iar după o scurtă perioadă la Sportul Studențesc, s-a transferat în Belgia, la Dexia Namur, formație pentru care a jucat în Euroligă, cea mai importantă competiție de club de pe „Bătrânul continent". A mai evoluat pentru Saint Jacques Sport Reims (Franța), Elizur Ramla (Israel), în 2009 întorcându-se în țară, la CSM Târgoviște. 

9 titluri de campioană

În 2010 a ajuns pentru prima oară la Sepsi, iar după trei ani la CSM Satu Mare și CSU Alba Iulia (2011-2014) s-a întors la Sfântu Gheorghe, ajungând la al șaptelea sezon consecutiv în alb-verde. Are mai multe participări la Campionatul European în naționalele de juniori ale României, dar și trei astfel de prezențe alături de prima reprezentativă (2005 în Turcia, 2007 în Italia și 2015 în România). De asemenea, și-a trecut în palmares opt titluri de campioană a României, dar și unul în Belgia.

Citește și alte știri din alte sporturi

Cine e „Jorge Mendes” din NBA » Cum a trecut de la bișnița cu tricouri direct din portbagajul mașinii la a face 950 de milioane de euro din contracte ca impresar!

Radu Voina: „Vor să-l lucreze pe Burcea! Federația e în spate. Viitorul antrenor e pregătit”

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează