SPORTURI  »  BASCHET  »  CAMPIONATUL NAȚIONAL U16

VIDEO Scandal la semifinala U16 » Arbitri amenințați, sub privirile copiilor: „Antrenorul le striga «O să vă dau bricege! Să moară familia mea, mă duc la pușcărie! Vă omor!»”

Articol de GSP - Publicat miercuri, 04 mai 2022 10:23 / Actualizat miercuri, 04 mai 2022 11:17

Disputată pe 30 aprilie, semifinala Turneului Final din cadrul Campionatului Național de Baschet U16 Masculin, Știința&Slam București - CSS Ploiești 61-59, s-a lăsat cu scandal, amenințări cu moartea și înjurături, după cum relatează Dragoș Pătraru, realizatorul emisiunii „Starea Nației”.

Scandal și amenințări cu moartea la semifinala de la baschet U16

Potrivit lui Dragoș Pătraru, al cărui fiu joacă la formația din Ploiești, susținătorii echipei gazdă, în mare parte părinți, au făcut scandal în timpul meciului și i-au înjurat pe adversari, jucătorii sub 16 ani de la Ploiești.

Contre între Mouratoglou și antrenorul lui Nadal: „Nu va fi în formă” vs. „Adu-ți aminte cine e”
CONTRE
Contre între Mouratoglou și antrenorul lui Nadal: „Nu va fi în formă” vs. „Adu-ți aminte cine e”

La un moment dat, antrenorul celor de la Știința&Slam București, Cristian Georgescu, s-ar fi răstit la arbitri și i-ar fi amenințat cu moartea.

„Eu m-am distrat săptămâna trecută din plin, la turneul final de baschet masculin, categoria sub 16 ani. A fost distracție cum nu ați văzut. Au fost 5 meciuri în 5 zile, doar la noi se poate juca așa. Eu am fost foarte bucuros de rezultatul copiilor mei, care au câștigat finala mică.

Dar cred că arbitrii s-au distrat cel mai tare, mai ales când au luat cafteală de la reprezentații echipei gazdă, Știința București. Asta e moda în sport, să bați arbitrii și când câștigi.

Multe imagini au fost deja șterse de organizatori ca să nu mai existe probe. Probabil că nu veți auzi în prea multe locuri despre incident, pentru că Federația Română de Baschet încearcă să mușamalizeze totul. Echipa asta de golănași are susținere foarte puternică.

E al naibii de distractiv să vezi un antrenor de copii cum urlă la arbitrii, spunând «O să vă prind și o să vă dau bricege! Să moară familia mea, mă duc la pușcărie! Vă omor!». Am încheiat citatul din marele antrenor Cristian Georgescu (n.r- antrenor secund la Știința București). Un nume de mare viitor. Eu zic să îl punem la națională. 

Scandal la semifinala U16 » Arbitri amenințați, sub privirile copiilor: „Antrenorul le striga «O să vă dau bricege! Să moară familia mea, mă duc la pușcărie! Vă omor!»”
Cristian Georgescu, antrenor secund la Știința București

Oricum, felicitări părinților care-și lasă copiii pe mâna unor asemenea specimene! Cu siguranță, au doar lucruri bune de învățat”, a spus Dragoș Pătraru în emisiunea „Starea Nației”.

  • Imagini: Facebook „Starea Nației”

Potrivit site-ului baschet.ro, arbitrii ar fi fost agresați și amenințați inclusiv în afara sălii sau în zona vestiarelor, unul dintre ei alegând să se mute de frică în alt hotel.

Minute lipsă de pe înregistrarea meciului

Pe contul oficial de Youtube al celor de la Știința&Slam, din înregistrarea meciului lipsesc 3 minute din ultimul sfert. Pe înregistare se observă cum o fază de atac se întreupe brusc iar scorul sare de la 48-53 la 52-54.

Minutul 1:55:54 – scorul este 48-53

Scandal la semifinala U16 » Arbitri amenințați, sub privirile copiilor: „Antrenorul le striga «O să vă dau bricege! Să moară familia mea, mă duc la pușcărie! Vă omor!»”

Minutul 1:55:55 – scorul este 52-54

Scandal la semifinala U16 » Arbitri amenințați, sub privirile copiilor: „Antrenorul le striga «O să vă dau bricege! Să moară familia mea, mă duc la pușcărie! Vă omor!»”

La final, pe înregistrare se poate observa cum mai mulți părinți coboară din tribune pe teren pentru a sărbători succesul copiilor lor. Unul dintre părinți se duce către brigada de arbitri, probabil pentru a le cere socoteală, și e oprit de un bărbat din apropiere, care încearcă să-l calmeze. 

Citește și: 

Spectacol total în semifinalele NBA » Golden State Warriors are un nou superstar

Sepsi Sf. Gheorghe, campioana României la baschet feminin » Covăsnencele obțin aurul după o serie nebună cu UAV Arad

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (14)
geogeo
geogeo  •  04 Mai 2022, 14:35
Postat de Adrian Popescu pe 04 Mai 2022, 12:39

Cei care citiți astfel de articole nu uitați un lucru: Pătraru este finul lui Ghiță iar echipa este sponsorizată de fugarul din Serbia. Apoi să nu uităm cum a făcut rost de poză antrenorului secund de la echipa bucureșteană eminența cenușie a GSP, cel care ”nu” a coordonat suplimnetul pentru Tadici. A și nici pe cel pentru șeful Embassy, Ilie Dumitrescu

Si a batut si o pisica cand era mic...

paolo13
paolo13  •  04 Mai 2022, 13:49

alenb, ce creier ai...

pickhammer
pickhammer  •  04 Mai 2022, 13:24

1)Daca nu era implicata o persoana publica precum Dragos,nu se afla in veci nimic. 2)Ce relateaza Dragos este doar o adiere de vant fata de ce s-a mai intamplat de-a lungul anilor la aceste competitii. 3)Pai daca vrei distractie,Dragos,da-mi de stire...cel putin pe vremea cand de la baby la U14 turneele finale se desfasurau in cadrul mirific si perfect ascuns de ochii lumii,la Moroeni,sa fi vazut atuunci grozavenii adevarate la sleahta de antrenori,arbitrii si oficiali!Si s-ar limpezi imediat lucrurile de ce suntem la pamant cu toate sporturile din tara asta!Pfuu,macar de-ar fi fost vorba numai despre situatia din sportul romanesc!

Vezi toate comentariile (14)
Comentează
Close