SPORTURI  »  BASCHET  »  BASCHET

Coincidențe șocante! Alte cazuri ale unor sportivi înjunghiați: de la Marian Cozma la Chauncey Hardy, lupte sângeroase, drame și crime oribile

Moartea brutată a lui Marian Cozma a lăsat îndoliate două țări
Moartea brutată a lui Marian Cozma a lăsat îndoliate două țări

Articol de , , - Publicat duminica, 16 septembrie 2018 18:10

Baschetbaliștii americani Darrell Bowie (25 de ani) și Joseph McClain (24 de ani), legitimați la ACS Cuza Sport Brăila, au fost înjunghiați în noaptea de sâmbătă spre duminică la o terasă din oraș! Primul e în stare gravă și a fost deja transportat cu un elicopter SMURD la București, unde medicii se pregătesc să-l opereze din nou.  Ambii au cerut să fie transportați în Statele Unite.

Regretabilul incident aduce aminte de alte cazuri ale unor sportivi care au avut de suferit în urma unor atacuri asemnătoare:

marian cozma, UCIS CU CRUZIME

Cel mai cunoscut caz este cel al lui Marian Cozma, regretatul handbalist român care fost înjunghiat în Ungaria pe data de 8 februarie 2009.

În noaptea de 7 spre 8 februarie 2009, Marian Cozma se afla în discoteca Patriota Lokal, alături de câţiva colegi de echipă. Sărbătoreau împreună naşterea copilului unuia dintre ei. Cel poreclit "Păsărilă" a murit după ce a fost atacat și înjunghiat cu bestialitate în inimă. 

Caz în oglindă

Atacul asupra celor doi baschetbaliști de la Brăila a avut o desfășurare asemănătoare cu incidentul în urma căruia un alt baschetbalist, Chauncey Hardy, a murit în urmă cu 7 ani, în octombrie 2011.

Baschetbalistul, legitimat atunci la clubul CSS Giurgiu, a fost lovit în urma unei altercații cu un interlop din Giurgiu. A suferit mai multe răni, a intrat în comă și a fost transportat la București. Unde nu a rezistat unor serii de infarcturi și a murit după ce fusese supus și unei intervenții chirurgicale.

cunoscut patinator, Înjunghiat în timpul unui jaf

Lumea patinajului artistic a fost zguduită în această vară de un caz asemănător!Pe 19 iulie, patinatorul Denis Ten, câștigătorul medaliei de bronz la Jocurile Olimpice de la Soci, a fost înjunghiat mortal la Alma Ata, capitala Kazahstanului.

Acesta a fost înjunghiat în coapse în Alma Ata, după ce a încercat să se opună celor doi bărbați care încercau să-i fure oglinzile mașinii!

Patinatorul în vârstă de 25 de ani a fost dus la spital, dar a murit trei ore mai târziu din cauza leziunilor grave. Denis Ten era cel mai valoros patinator din Kazahstan, pe lângă bronzul de la Soci, el fiind medaliat și la Campionatele Mondiale: vicecampion mondial în 2013 și medaliat cu bronz în 2015.

SFÂRȘIT BRUTAL

Fosta atletă Elena Murgoci avea 39 de ani când a fost ucisă cu bestialitate de iubitul de care se despărțise recent, Ioan Constandache, pe atunci în vârstă de 51 de ani. Pe 24 august 1999, dimineața, în jurul orei 8:30, cea care era antrenoare la secția de atletism a DJTS Dâmbovița și-a pierdut viața în mod brutal, înjunghiată de 11 ori în zona toracelui cu un obiect ascuțit pe când se afla în fața garajului casei sale din Târgoviște. Agresorul a dispărut imediat de la locul faptei, lăsând în urmă corpul fără viață al Elenei.

EXECUȚIA LUI ESCOBAR

La vremea respectivă, în 1994, a fost una dintre cele mai șocante crime care au legătură cu sportul. Fundașul columbian Andrés Escobar înscrisese un autogol în meciul contra SUA de la Cupa Mondială, adversarii câștigând până la urmă cu 2-1. Revenind în țara sa natală după încheierea competiției, la 5 zile după eliminarea Columbiei, Escobar și-a găsit sfârșitul în mod tragic. Pe 1 iulie, împreună cu câțiva prieteni, a mers întâi într-un bar din cartierul El Poblado din Medellín, apoi la un magazin de băuturi și, în final, în clubul de noapte El Indio.

Alți sportivi uciși

  • Iulia Balâkina, sprinteră bielorusă care a concurat la JO din 2012, de la Londra, la 100 m și ștafeta 4x100m, a dispărut pe 28 octombrie 2015. A fost găsită fără viață pe 16 noiembrie, într-o pădure lângă Minsk, cu corpul învelit în plastic. Fostul iubit a mărturisit crima. Iulia avea 31 de ani
  • Corinne Rey-Bellet, schioară elvețiană medaliată cu argint la coborâre la Mondialele din 2003, de la St. Moritz și câștigătoare a 5 curse de Cupă Mondială, a fost împușcată și ucisă de soțul ei, Gerold Stadler. Avea 34 de ani și era însărcinată în 3 luni. Cuplul mai avea un băiețel, Kevin, de 2 ani
  • Matija Ljubek, adversar al lui Ivan Patzachin în probele de canoe din anii 70-80, avea 46 de ani când a fost omorât prin împușcare de un fost cumnat în timp ce încerca să-și apere mama. Croatul cucerise pentru Iugoslavia două titluri olimpice, o medalie de argint și una de bronz și avea în palmares 4 titluri mondiale. Mai târziu, devenise vicepreședinte al Comitetului Olimpic Croat
  • Henri Pélissier, rutier francez câștigător al Marii Bucle în 1923, a fost ucis prin împușcare de iubita lui, Camille Tharault, în 1936. Cei doi avuseseră o altercație, el a amenințat-o cu un cuțit, iar ea a replicat cu 5 focuri de revolver. Pélissier avea 46 de ani și era retras din ciclism din 1927
  • Kira Ivanova, fostă patinatoare pentru URSS în anii 80, medaliată cu bronz la JO în 1984 și cu argint la CM și CE în aceeași perioadă, a fost găsită fără viață de vecini în decembrie 2001. Corpul prezenta multiple înjunghieri. Ivanova avea 38 de ani
  • Trevor Berbick, boxerul jamaican pe care Mircea Șimon l-a învins la JO din 1976 în drumul spre finală, a fost ucis în octombrie 2006 lângă o biserică din Norwich. Un bărbat l-a atacat cu o țeavă de oțel, lovindu-l în repetate rânduri în cap, Berbick, care avea 52 de ani, a murit pe loc
  • Hocine Soltani, boxerul algerian care l-a învins pe Leonard Doroftei în semifinala olimpică de la Atlanta 1996, s-a retras din activitate în 2000. Se stabilise la Marsilia cu soția și copilul și începuse o afacere de export-import cu mașini. Pe 1 martie 2002 a dispărut, iar corpul fără viață i-a fost găsit 2 ani mai târziu. Fusese ucis de cel cu care trebuia să se întâlnească în ziua dispariției.
  • CONTEXT: Cei doi sportivi au fost atacați cu cuțite și loviți cu sticle într-un bar. Cei doi sportivi au fost transportați de urgență la spital, unde au fost operați. Starea lui McClain este stabilă, însă mult mai gravă este situația lui Darrell Bowie, care a fost adus în această după-amiază cu un elicopter SMURD la București. Medicii se pregătesc să-l opereze din nou, acesta având plăgi înjunghiate la plămâni și intestine. (Toate detaliile, AICI)

Vezi și:

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (1)
705579789543629
Marian Radu  •  16 Septembrie 2018, 23:50

***

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

Vezi toate comentariile (1)
Comentează