SPORTURI  »  BASCHET  »  CUPA ROMÂNIEI

Finală dramatică » Sepsi a luat a șaptea Cupă în ultimii opt ani

Jucătoarele de la Sepsi cu trofeul FOTO Miska Brigitta
Jucătoarele de la Sepsi cu trofeul FOTO Miska Brigitta

Articol de - Publicat luni, 28 februarie 2022 16:55 / Actualizat luni, 28 februarie 2022 16:56

Jovana Pasic și-a condus echipa spre victorie în duelul cu rivala CSM Satu Mare, în ciuda unei accidentări la nas, suferită în semifinale

Sepsi-SIC Sfântu Gheorghe a câştigat ediţia 2021-2022 a Cupei României, după o finală dramatică disputată împotriva lui CSM Satu Mare. Covăsnencele s-au impus cu 59-53 (10-16, 12-12, 20-16, 17-9) la Sepsi Arena, după ce adversarele a condus pe toată durata primelor trei sferturi, dând senzaţia că poate duce trofeul la Satu Mare.

În semifinalele turneului „Final Four”, Sepsi-SIC trecuse de CSBT Alexandria (113-52), iar CSM Satu Mare de Phoenix Simona Halep Constanţa (90-67).

Cu foarte multe ratări, baschetbalistele în alb-verde s-au văzut puse în dificultate de marea rivală timp de 30 de minute, în ultimul act al Cupei. Au reușit o revenire nesperată, pe „umerii” căpitanului Jovana Pašić. Muntenegreanca a suferit o fractură la nas, în semifinale, a ajuns la „Urgențe” noaptea târziu, însă a ținut să joace a doua zi. 

Eficiență ridicată

Nu a intrat în primul cinci, a fost introdusă pe parcurs și și-a condus echipa spre victorie. De asemenea, în ultimele clipe ale partidei, când victoria putea fi a oricăreia dintre cele două oponente, Ioana Ghizilă a reușit un coș de trei puncte și de zile mari, care a lămurit situația.

A fost a şaptea Cupă în ultimele opt sezoane pentru trupa antrenată de bosniacul Zoran Mikes, care a dominat an de an „competiția surpriză”, cu excepția ediției din 2017, când turneul final s-a desfăşurat tot la Sfântu Gheorghe și a fost câștigat de CSM Târgoviște.

„Fiecare moment a fost foarte important. Am transferat în teren tot ce am muncit în ultimele luni, toată energia acestui grup. Probabil fără ajutorul fanilor ne-ar fi fost greu să mai revenim. Sper să continuăm la fel și în campionat”, a spus, la final, Zoran Mikes, bosniacul de pe banca lui Sepsi.

„Vreau să felicit toată echipa, tot staff-ul! Nu am început prea bine, dar am arătat caracter. Am fost alături, una pentru cealaltă. Vreau să felicit echipa din Satu Mare pentru meciul foarte bun făcut. Nu m-am gândit la durere, la accidentare, ci doar cum să facem totul să câștigăm”, a completat și Jovana Pašić.

Se anunță un final „încins” de campionat

În Liga Națională de Baschet Feminin au mai rămas de jucat patru etape din sezonul regulat, mai multe meciuri restante din perioada de vârf a valului cinci al pandemiei, iar apoi va urma un playoff cu adevărat mult mai disputat decât în ultimele sezoane.

Alături de Sepsi (campioana ultimelor cinci ediții) și de Satu Mare, va conta în lupta la titlu și FCC Baschet UAV Arad, care chiar conduce în acest moment clasamentul, însă are și mai multe partide jucate decât contracandidatele.

Citește mai multe știri din sport:

Alpine și-a trasat drumul către vârf » Motor schimbat, nume noi la conducere și o abordare diferită: „Trupa este completă. Trecem la un alt nivel!”

România are un vicecampion european la sabie juniori!

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează