SPORTURI  »  BASCHET  »  3 LA 3

GALERIE FOTO Românii s-au calificat în finala mondială de baschet 3 la 3, care va avea loc la Tokyo!

Articol de GSP - Publicat luni, 25 august 2014 00:00 / Actualizat luni, 25 august 2014 12:46

Reprezentanta Bucureştiului, câştigătoarea campionatului Sport Arena Streetball 2014 a obţinut pentru al treilea an consecutiv calificarea în finala FIBA 3x3 World Tour, circuitul mondial de baschet 3x3. Team Bucharest s-a clasat pe locul doi în Mastersul de la Praga, cedând în finala, 14-16 cu Team Novi Sad din Serbia.

Angel Santana, Catălin Vlaicu, Vasile Ştefan şi Cătălin Bordei şi-au asigurat prezenţa în finala mondială care va avea loc la Tokyo (11-12 octombrie) după un meci dramatic în semifinalele de la Praga, cu ruşii de la St. Petersburg.

Cătălin Vlaicu a ratat două aruncări libere la scorul de 20-20, cu mai puţin de un minut de joc, cele două echipe au irosit mai multe posesii, pentru ca în cele din urmă acelaşi Vlaicu să marcheze coşul victoriei cu trei secunde înainte de fluierul final, 21-20.

"Santana şi Vlaicu, care deja intraseră în istorie, fiind parte dintr-un grup de 13 jucători care au jucat în toate cele trei ediţii World Tour (2012, 2013 şi 2014), vor fi primii jucători din lume prezenţi în toate cele trei finale mondiale FIBA 3x3 World Tour”, scrie site-ul oficial 3x3 FIBA.

De asemenea, Bucureştiul este singurul oraş din lume reprezentat în toate cele trei finale mondiale de până acum, iar Sport Arena Streetball este singurul campionat de 3x3 din lume a cărui câştigătoare s-a calificat la toate finalele mondiale.

În 2012, Santana şi Vlaicu, alături de Sergiu Souca şi Andrei Constantin, au ocupat locul şase în finala de la Miami. Apoi, anul trecut, avându-i alături pe Cătălin Bordei şi Alin Spahiu, s-au clasat pe locul cinci în finala de la Istanbul. 

În lotul din acest sezon, noutatea o reprezintă Vasile Ştefan, coechipier cu Cătălin Vlaicu la Energia Târgu Jiu. Cei doi au fost învoiţi, cu sprijinul Federaţiei Române de Baschet, de la acţiunile echipei lor de club, pentru a putea participa la Mastersul de la Praga. Ştefan şi Vlaicu, alături de Angel Santana şi Bogdan Popescu, vor fi prezenţi sub culorile României la primul Campionat European de Baschet 3x3, care va avea loc la Bucureşti, între 5 şi 7 septembrie, în Piaţa Universităţii.

Playtech: Loredana Chivu s-a făcut de râs după ce a ajuns în Dubai. Toți fac mișto de ea: ”Prăjită ești, amărâto”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează