SPORTURI  »  BASCHET  »  CAMPIONATUL MONDIAL DE BASCHET

Majoretele fac spectacol la Mondialul de baschet, dar au interdicţie la meciurile Turciei!

Articol de - Publicat joi, 09 septembrie 2010 00:00

Cînd apare prim-ministrul Tayyip Erdogan, dansatoarele trebuie să dispară. Nu au voie decît la celelalte partide.

"Majoretele îi încîntă pe fani, creează o atmosferă plină de dinamism". Oficialii FIBA nu concep baschetul fără dansatoare. Şi la Mondialul masculin din Turcia, ele menţin show-ul în pauze. Fanii de-abia le aşteaptă.

Cu o excepţie. Meciurile gazdelor! Nu toate. Doar dacă prim-ministrul Tayyip Erdogan doreşte să vină la arenă, împreună cu soţia şi cu alţi membri ai partidului islamist AK, aflat la guvernare. În aceste cazuri, oameni din stafful său solicită imediat ca majoretele să dispară din sală, ceea ce se şi întîmplă! Ramadanul, sărbătoarea sfîntă al musulmanilor, nu s-a încheiat încă.

"Am fost informaţi de la început că dansatoarele nu îşi vor face programul la partidele Turciei de la Ankara", a anunţat FIBA. Totuşi, dacă politicienii rămîn acasă, şi suporterii turci se pot bucura de spectacolul majoretelor.

"Noi n-avem voie să ne bucurăm de majorete, cît timp prim-ministrul Erdogan şi soţia sa ar putea veni la meci!"
Gazetesport, website turcesc

Click pe panou
La fiecare meci, unii dintre fotoreporteri îşi fixează aparatele chiar pe barele din spatele panoului, pentru a obţine prim-planuri de mare dinamism, în special la slam-dunk-uri. La Mondial, majoretele le-au oferit o frumoasă surpriză. S-au urcat ele pe inel, făcînd o mulţime de figuri acrobatice, care i-au entuziasmat pe fani şi i-au bucurat pe fotografi: un simplu click pe butonul telecomenzii, şi camera se declanşa. Stop-cadrul era asigurat.

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (1)
chris_gali
chris_gali  •  09 Septembrie 2010, 02:50

ce m-as pi.sha eu pe toti musulmanii astia indo.bitociti !!!...Turcia nu e tara europeana e tara.....asiatica !!!...sa stea la ei acolo !!!!...inapoiatii naibii !!!

Vezi toate comentariile (1)
Comentează
Close