SPORTURI  »  BASCHET  »  INCREDIBIL

Situație scandaloasă la Constanța » Manelele amână derby-ul Ligii Naționale feminine de baschet!

Imagine cu Sala din Constanța
Imagine cu Sala din Constanța

Articol de - Publicat sambata, 23 decembrie 2023 17:23 / Actualizat sambata, 23 decembrie 2023 18:24

Meciul CSM Constanța - Sepsi Sfântu Gheorghe nu se poate disputa, Sala Sporturilor din Constanța fiind ocupată de concertul lui Tzancă Uraganu.

„Bătrâna” Sală a Sporturilor din Constanța va fi plină sâmbătă seara. Dar nu pentru meciul dintre cele mai bune echipe din Liga Națională feminină de baschet, CSM Constanța și Sepsi Sfântu Gheorghe. 

Partida a fost amânată din cauza unui concert de manele, care va fi susținut de Tzancă Uraganu.

Situația scandaloasă a fost provocată de Direcția Județeană de Sport și Tineret Constanța, care a semnat contractul de închiriere în urmă cu trei săptămâni. 

Moment în care se știa deja de programarea derby-ului. Mai mult, surse din cadrul direcției susțin că, inițial, evenimentul a fost prezentat drept un concert de colinde. 

Abia după ce a început promovarea pe rețelele de socializare s-a aflat că pe scenă va urca, de fapt, Tzancă Uraganu.

Situație scandaloasă la Constanța » Manelele amână derby-ul Ligii Naționale feminine de baschet!

Pus în fața faptului împlinit, clubul constănțean a fost nevoit să ceară Federației Române de Baschet amânarea jocului. 

Și pentru că în 2023 nu mai sunt disponibile date de disputare, partida va avea loc abia anul viitor. 

În plus, faptul că Sala Sporturilor este blocată timp de trei zile, în perioada 22-24 decembrie, a afectat și alte activități sportive, dar și programul de antrenament al echipelor constănțene.

Ordin încălcat

Decizia de a închiria sala în detrimentul sportului încalcă ordinul 2345 din 2010 al Autorității Naționale pentru Sport și Tineret, care stipulează clar că activitățile sportive au prioritate în bazele sportive administrate de autoritate. Iar DJST Constanța este reprezentanta autorității în teritoriu. 

Ce spune Articolul 2, alineatul 1, punctul b? „Pentru folosirea bazelor sportive și a unităților de cazare se vor aplica următoarele priorități: secțiile pe ramură sportivă care activează în competiții de nivel național în eșalonul valoric I, II și III”.

O dovadă clară că meciul avea întâietate față de concertul de manele. În acest moment, Direcția Județeană de Sport și Tineret nu are director plin, fiind condusă prin delegare de două persoane, Emil Ionescu, pe partea sportivă și administrare a bazelor sportive, și de Daniela Gurgu, pe partea economică.

Citește și: 

Care este cea mai frumoasă amintire din 2023 pentru Bernadette Szocs + Unde va petrece Crăciunul
TENIS DE MASĂ
Care este cea mai frumoasă amintire din 2023 pentru Bernadette Szocs + Unde va petrece Crăciunul
CSM București, transfer de top » Campioana Germaniei a semnat
CSM București
CSM București, transfer de top » Campioana Germaniei a semnat

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (12)
Ardeleanu123
Ardeleanu123  •  25 Decembrie 2023, 12:26

Regretabil,jignitor,o palma trasa bunului simt si sportului in general.Va sugerez geva.La Cluj,acum un an a avut loc un festival al manelistilor si la acest festival nu sa prezentat nici un spectator,manelistii indignati au plecat acasa cu coada intre picioare.Daca locuitorii Constantei vor sa invete ceva din acest exemplu,ar fii foarte bine,sa de-a un exemplu de solidaritate cu sportivii din localitate.Rusine si demisia celor care au programat acest spectacol in ziua cand trebuia sa se desfasoare meciul de baschet si mai ales.ca au avut nesimtirea sa si minta cu nerusinare,anuntandul ca un spectacol de colinzi.

Valmold71
Valmold71  •  24 Decembrie 2023, 13:18

tzanca acest Kobe Bryant al manelelor!!!

Valmold71
Valmold71  •  24 Decembrie 2023, 12:25

tzanca acest Kobe Briant al manelelor!!!!

Vezi toate comentariile (12)
Comentează
Close