SPORTURI  »  BASCHET  »  MHP RIESEN LUDWIGSBURG-U BT CLUJ-NAPOCA

EXCLUSIV U BT Cluj-Napoca și-a făcut planul pentru calificarea în Final Four-ul Ligii Campionilor: „Asta va face diferența”

Hogue a ajuns vara trecută la Cluj, după doi ani petrecuți la Krasnoiarsk (Rusia), unde a fost printre vedetele campionatului // FOTO Raed Krishan
Hogue a ajuns vara trecută la Cluj, după doi ani petrecuți la Krasnoiarsk (Rusia), unde a fost printre vedetele campionatului // FOTO Raed Krishan

Articol de - Publicat marti, 12 aprilie 2022 15:46 / Actualizat marti, 12 aprilie 2022 16:18

Dustin Hogue știe de ce are nevoie U-BT Cluj-Napoca pentru un rezultat istoric în Germania și calificarea în Final Four: „Dacă ești capabil să depășești obstacolele pe care ți le provoacă adversarul și mintea ta, atunci sunt șanse să învingi”.

  • MHP Riesen Ludwigsburg - U BT Cluj-Napoca, returul din sferturile Ligii Campionilor la baschet, se joacă miercuri, de la 21:00. Meciul va fi liveSCORE pe GSP.ro și în direct pe LookSport 3
  • În tur, U BT Cluj-Napoca a câștigat cu 76-73.
  • Câștigătoarea dublei va merge în Final Four-ul Ligii Campionilor

U-BT Cluj a făcut istorie în acest sezon și nu vrea să se mulțumească doar cu succesul de la primul meci din „sferturile” Champions League, 76-73. Mâine, în deplasarea de la Ludwigsburg, în duelul secund cu MHP Riesen, ardelenii forțează obținerea biletelor pentru Final Four-ul de la Bilbao. 

După o evoluție sigură, pe alocuri entuziasmantă, împinsă de la spate de 10.000 de spectatori în „Polivalenta” de pe malul Someșului, echipa internațională a alb-negrilor va trebui să absoarbă presiunea din Germania. Nu doar din partea unor oponenți agresivi, ci și dintr-o sală de 5.300 de locuri. 

Este un duel pentru istorie. Bineînțeles, punând răul înainte, U-BT Cluj ar mai avea și posibilitatea meciului 3, decisiv, acasă, în Transilvania, pe 19 aprilie. 

Dustin Hogue, 28 de ani, unul dintre oamenii importanți ai formației lui Mihai Silvășan, a prefațat pentru Gazeta Sporturilor confruntarea secundă. Newyorkezul dă energie pentru un duel ce ar putea fi memorabil. 

- Dustin, ce așteptări aveți din confruntarea cu nemții de la MHP Riesen?
- Sunt destul de mari. Cine ar fi crezut că vom fi în situația asta, de a fi în Final Four?! Am împins propriile limite la maximum, am înțeles că doar așa putem ajunge la succes, să ne autodepășim și să avem dueluri tari.

Nu va fi ușor, dar suntem în fața unui meci, sau două, de mare performanță. Avem un atu pe care îl putem fructifica. Să punem mintea, inima, forța la lucru!

- Cum vezi situația meciului 2, din Germania?
- Sper că vom ieși pe teren cu aceeași mentalitate ca și la Cluj. Înțelegem că această echipă pe care o confruntăm joacă bine defensiv, un joc de forță, greu de păcălit, unul agresiv, poate cel mai agresiv din tot ceea ce am întâlnit până acum. Este bine ceea ce joacă ei. 

Dar trebuie să uităm primul meci! Sincer, gata, de fapt, n-am obținut nimic. Atât timp cât vom pricepe că n-am realizat nimic prin victoria din prima partidă, vom fi înfometați să dăm tot ceea ce avem mai bun. Ieșim și jucăm ca și cum am fi conduși și trebuie să marcăm cât mai mult pentru a învinge. 

Fiecare meci contează, atât din Champions League, cât și din campionatul intern. Mulți pot considera că trebuie să ne concentrăm pe parcursul european, dar hai să fim serioși, nu suntem genul de echipă de neînvins și în România trebuie să înțelegem că e necesar să fim mai buni, să ne focusăm pe orice confruntare.

- Dustin Hogue

Dustin Hogue: „Munca noastră nu s-a încheiat”

- Unde ați făcut diferența în prima confruntare?
- Jucând cu inima și jucând agresiv. Echipa a avut o energie pură, am realizat că nu avem nicio șansă de a ne impune decât prin a ne focaliza toată energia în meci, de la fiecare dintre cei care au evoluat, care au fost pe bancă. Nu este doar victoria unui singur om, ci a întregului grup. 

- Optimist sau e bine că ați ajuns până la acest nivel?
- Sunt foarte optimist în ceea ce privește viitorul. Am încredere în echipa mea, în fiecare dintre coechipieri. Nu vreau să spun: „Wow, am câștigat acest meci, e bine, ne concentrăm pe campionatul intern sau prima victorie arată că putem să mergem în Final Four”. 

Ambele situații sunt eronate și ne pot păcăli. Repet, atât timp cât realizăm că munca noastră nu s-a încheiat, este bine. Așa sunt șanse să mergem pe teren și să căutăm victoria ca să fim în Final Four.

Va fi un meci tare greu în Germania, dar avem șansele noastre și credem în ele. În competiție au rămas doar cei mai buni, cele mai bune echipe. Nu există formație slabă, ideea este cine vrea mai mult, cine poate mai mult, ideea este să-ți împingi propriile limite.

 - Dustin Hogue

Dustin Hogue, înainte de MHP Riesen Ludwigsburg-U BT Cluj-Napoca: „Nu vrem să le dăm momentul”

- Crezi că se va ajunge și la meciul 3, decisiv, din nou la Cluj-Napoca?
- Obiectivul este să dovedim adversarul cât mai rapid posibil, adică în două jocuri. Ideea este să nu le oferim atuul pentru întâlnirea decisivă. Fiindcă dacă ei bat în meciul 2, vor avea un ascendent pentru duelul final, fiind cei ce vin din urmă. Așa cum noi avem, momentan, acel atu moral, trebuie doar să jucăm foarte bine pentru a fructifica energia victoriei. 

- Ce trebuie să faceți ca să ajungeți în Final Four?
- Totul acum se rezumă la mentalitate. Pe lângă pregătire, devotament, atitudine. Cât de puternic ești dacă ratezi o aruncare, dacă poți trece peste detaliul ratării unei aruncări, să uiți de posibilitatea și de frustrarea unei greșeli, să ai încredere în tine că orice ți-ar face adversarul, te duci peste el și-l dobori, și învingi. Dacă ești capabil să depășești obstacolele, pe care ți le provoacă adversarul și mintea ta, atunci sunt șanse să învingi.

U BT Cluj-Napoca și-a făcut planul pentru calificarea în Final Four-ul Ligii Campionilor: „Asta va face diferența”
Dustin Hogue este mândru de echipa lui, dar și de el în primul meci cu Riesen: „I-am trimis mamei paginile voastre, era impresionată” // FOTO Eduard Apostol

- Vorbind cu tine mi-a venit în cap acel film legat de lumea sportului și discursul extraordinar al lui Al Pacino în „Any Given Sunday”, care portretiza un mare antrenor de fotbal american. Cam așa e?
- Bravo! Așa e, exact! Ce-mi place. Uite, au fost momente în primul meci când mă simțeam atât de obosit, dar mă uitam în ochii colegilor și nu vedeam slăbiciune, ci o chestie de genul „N-o să mă dau bătut acum, nu este meciul în care să renunț, cred că pot să mai fac încă o recuperare, încă o aruncare bună”. 

Când tu ai tendința să crezi că nu mai poți, te umpli cu energia celor din echipa ta, așa cum ni s-a întâmplat și nouă cu Riesen în primul meci, când am revenit pe final, am recuperat și am învins. Să faci ceva extra! Fiindcă fiecare chestie în plus contează, iar la final te duce la succes. 

Ca o glumă, deși nu e doar glumă, încercăm să atragem și noi atenția precum fotbalul în oraș. Oricum, reușim să aducem foarte mulți oameni în sală, asta cred că spune multe vizavi de aprecierile la adresa noastră.

- Dustin Hogue

Citește și: 

Brandon Brown, după victoria de senzație a lui U Cluj în Liga Campionilor: „Am putea fi mulțumiți, dar nu suntem!”

Mihai Silvășan, entuziasmat după victoria cu Ludwigsburg: „A fost o seară minunată pentru baschetul din România”

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (1)
22cea
22cea  •  12 Aprilie 2022, 16:45

Wow , breichin nius , gesepeul a dat o stire din baschet . Pentru ei campionatul national de baschet inca nu s-a infintat .

Vezi toate comentariile (1)
Comentează