SPORTURI  »  BASCHET  »  U BT CLUJ - LUDWIGSBURG

Mihai Silvășan, entuziasmat după victoria cu Ludwigsburg: „A fost o seară minunată pentru baschetul din România”

Foto: Imago
Foto: Imago

Articol de GSP - Publicat marti, 05 aprilie 2022 21:54 / Actualizat marti, 05 aprilie 2022 22:39

U BT Cluj a câștigat primul meci cu Ludwigsburg din sferturile de finală Champions League, scor 76-73. Mihai Silvășan, antrenorul clujenilor, a vorbit la finalul duelului despre victoria echipei sale.

Purtați de o atmosferă senzațională creată de fanii care au umplut Sala Polivalentă, jucătorii lui U Cluj au făcut un nou meci mare, iar formația lui Silvășan are acum avantaj în duelul cu nemții, 1-0. În sferturile de finală se joacă după sistemul cel mai bun din 3 meciuri.

Mihai Silvășan, după victoria lui U BT Cluj: „A fost o seară minunată pentru baschetul românesc”

După meci, antrenorul clujenilor a explicat cum a pregătit meciul cu Ludwigsburg și i-a felicitat pe jucătorii săi pentru victoria superbă. 

„A fost o seară minunată pentru baschetul românesc. Când joci cu o echipă precum Ludwigsburg, cel mai important obiectiv este să nu pierzi mingea. Nu poți juca sisteme lungi pentru că ei încearcă să spargă orice sistem prin apărarea lor agresivă.

Trebuie să iei decizii rapide, să ai curaj cu ei, să nu dai înapoi, pentru că te atacă mai tare. Consider că am jucat curajos în acest meci, ne-am bătut de la egal la egal cu ei și din punct de vedere fizic, ceea ce nu este deloc ușor. Avem 1-0, asta-i tot ce contează”, a declarat Mihai Silvășan.

Mihai Silvășan, despre returul dintre U BT Cluj și Ludwigsburg

Returul va avea loc în Germania, pe 13 aprilie. În cazul unei victorii, clujenii se califică în Final Four-ul Champions League.

„Jucătorii înțeleg importanța momentului, nu cred că va exista o relaxare din punct de vedere mental. Important este să fim puternici fizic, să ne recuperăm, să mergem în Germania cu gândul de a face un meci bun, asta trebuie să fie mentalitatea, să nu cedăm. 

Trebuie să jucăm la victorie, nu să jucăm la adăpostul rezultatului din această seară. Sper să nu fie nevoie să le oferim fanilor un meci 3 (n.r. dacă clujenii pierd meciul din Germania, va avea loc un al treilea meci, la Cluj). Le mulțumesc tuturor suporterilor. A fost ceva magic pentru baschetul românesc”, a declarat Mihai Silvășan.

Am onorat Clujul și România, e mai bine că s-a jucat primul meci acasă, a contat enorm. Nu le-a fost ușor adversarilor să joace într-o sală cu 10.000 de oameni. Nu trebuie să fim superîncântați de această victorie! Nu-mi aud vocea, nu o mai am. Publicul a fost de nota 10 plus!
- Mihai Silvășan, antrenor U BT Cluj

Echipa a avut o energie fantastică. A știut cum să închidă meciul în momentele grele, a punctat în ofensivă. Acel aalley oop a fost remarcabil, Brown e un viclean, un tip fantastic. Cred că echipa merita această victorie, am controlat meciul cu mult devotament, inimă și un baschet de calitate
- Dustin Hogue, U BT Cluj

Citește și alte știri din baschet:

VIDEO Iureș la un meci din Euroligă! Acuzați că au refuzat să protesteze împotriva războiului, baschetbaliștii Stelei Roșii Belgrad se apără: „Așa ni s-a transmis”

Interzis la națională după ce a semnat cu un club din Rusia » Dialogul care a deranjat Federația

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (3)
1317265454971178
Decebal Savu  •  08 Aprilie 2022, 02:10
Postat de daniaania pe 06 Aprilie 2022, 08:48

Chiar am fost curios sa vad unde aparea stirea cu meciul de baschet de aseara, in ultimele randuri la coada.Daca nu ii fcsb sau dinamo nu ii sport.Rusine ziarelor!!!!Nicio echipa de baschet din tara nu a ajuns asa departe in CL !!!!Felicitari UBt !!!!

Sa ne feliciti și în mai la fotbal pt promovare! Haide U Cluj la toate sporturile! Ce reușește echipa noastră de baschet e senzațional iar publicul nostru la fel.

daniaania
daniaania  •  06 Aprilie 2022, 08:48

Chiar am fost curios sa vad unde aparea stirea cu meciul de baschet de aseara, in ultimele randuri la coada.Daca nu ii fcsb sau dinamo nu ii sport.Rusine ziarelor!!!!Nicio echipa de baschet din tara nu a ajuns asa departe in CL !!!!Felicitari UBt !!!!

remarque
remarque  •  05 Aprilie 2022, 23:34

un mic amanunt, In BT Arena au fost prezenti peste 10,000 de spectatori, record in Romania. Nu se scrie de asa ceva, nu e despre FCSB sau despre "tigroaice". Haide U!

Vezi toate comentariile (3)
Comentează