SPORTURI  »  BASCHET  »  NBA

Michael Jordan vrea să vândă pachetul majoritar de acțiuni pe care îl deține la o echipă din NBA

Michael Jordan (60 de ani), legendarul baschetbalist american, se află în discuții pentru a vinde pachetul majoritar de acțiuni pe care îl deține în cadrul formației Charlotte Hornets. 
Foto: Imago
Michael Jordan (60 de ani), legendarul baschetbalist american, se află în discuții pentru a vinde pachetul majoritar de acțiuni pe care îl deține în cadrul formației Charlotte Hornets. Foto: Imago

Articol de - Publicat vineri, 17 martie 2023 11:38 / Actualizat vineri, 17 martie 2023 15:09

Michael Jordan (60 de ani), legendarul baschetbalist american, se află în discuții pentru a vinde pachetul majoritar de acțiuni pe care îl deține în cadrul formației Charlotte Hornets. 

Acesta negociază cu un grup de investitori condus de Gabe Plotkin, acționar minoritar la Charlotte Hornets, și de Rick Schnall, acționar minoritar în cadrul clubului Atlanta Hawks, scrie CBS Sports. 

Doar FCSB a rămas în afara regulamentului! Situație unică în Superligă la clubul lui Gigi Becali
FCSB
Doar FCSB a rămas în afara regulamentului! Situație unică în Superligă la clubul lui Gigi Becali

Michael Jordan vrea să vândă pachetul majoritar de acțiuni al echipei Charlotte Hornets 

Cu toate acestea, Michael Jordan ar urma să rămână în continuare în cadrul clubului, din postura de acționar minoritar. Fostul mare baschetbalist a cumpărat majoritatea acțiunilor de la clubul din statul Carolina de Nord în anul 2010, când echipa se numea Charlotte Bobcats, pentru suma de 275 milioane de dolari. El era acționar minoritar la Charlotte încă din anul 2006.  

În anul 2019, spaniolii de la AS scriau că Charlotte Hornets este evaluat la 1,2 miliarde de dolari, o creștere de 19 procente față de anul 2018. 

1,7 miliarde dolarieste suma la care era evaluat clubul Charlotte Hornets în octombrie 2022, potrivit Forbes

În ciuda investițiilor făcute la Charlotte Hornets, trupa din Carolina de Nord nu a cunoscut succesul și pe teren, cu Michael Jordan ca acționar majoritar. Gruparea din Charlotte nu s-a calificat în play-off-ul din NBA decât de două ori, de când „Air Jordan” a preluat conducerea echipei: în sezonul 2013-2014 și în stagiunea 2015-2016. 

Charlotte Hornets nu o duce bine nici în actualul sezon de NBA 

Charlotte Hornets nu o duce prea bine nici în actualul sezon de NBA. Trupa din Carolina de Nord ocupă poziția a 14-a, penultima, din Conferința de Est. Sub ea este numai Detroit Pistons. Cele două mai au de disputat 11 meciuri din sezonul regulat de NBA. 

VIDEO. Rezumat: Charlotte Hornets - Cleveland Cavaliers 104-120 

Citește și: 

Ce a remarcat Iga Swiatek la Sorana Cîrstea, după meciul de la Indian Wells: „Mă antrenez des cu băieții, sunt obișnuită”

Emoții cu Max Verstappen înainte de Marele Premiu al Arabiei Saudite » Red Bull confirmă problemele olandezului

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (1)
pladimirvutin
pladimirvutin  •  17 Martie 2023, 16:34

Cred ca se grabeste putin, "His Airness". Hornets au un lot subtirel, dar se apropie draftul, fiind in ultimele 4 echipe din liga au sanse sa prinda un loc la loterie, si acolo se poate intampla orice, inclusiv sa obtina primul pick. Anul acesta draftul NBA este foarte ofertant, multi jucatori talentati vor ajunge in NBA, iar cel mai important dintre ei, francezul Victor Wembanyama, este caracterizat ca urmatorul superstar al baschetului, cu potential de a ajunge un nou Lebron sau Kobe. Deci daca prinde primul pick, sau chiar si unul din urmatoarele doua, Charlotte Hornets are sansa sa devina o echipa spectaculoasa, o revelatie a ligii, care poate prinde playoff-ul, in special daca LaMelo Ball isi revine la forma lui maxima. Acest reviriment ar aduce contracte de publicitate si televizari mai bune, iar MJ ar avea numai de castigat.

Vezi toate comentariile (1)
Comentează