SPORTURI  »  BASCHET  »  LICITAȚIE

Doboară recordul lui Maradona? Tricoul legendarului Michael Jordan, scos la vânzare » Suma uriașă de la care începe licitația

Michael Jordan
Foto: Imago
Michael Jordan Foto: Imago

Articol de - Publicat luni, 15 august 2022 18:13 / Actualizat luni, 05 septembrie 2022 14:29

În septembrie se va ține o licitație în care se va vinde un celebru tricoul al legendarului Michael Jordan. Este de așteptat să doboare recordul incredibil stabilit de tricoul lui Maradona din meciul cu Anglia de la CM din 1986. În mai, acesta s-a vândut cu 8,5 milioane de euro.

Pe 6 septembrie va avea loc o licitație care poate bate toate recordurile stabilite în privința obiectelor de colecție din sport. La această licitație va fi scos la vânzare celebrul maiou purtat de Michael Jordan în sezonul 1997-1998, ultimul la Chicago, potrivit Sport.es

Tricoul său roșu, cu numărul 23 pe spate, de la Chicaco Bulls va avea un preț de pornire de 4-5 milioane de euro, iar organizatorii se așteaptă ca suma obținută în urma vânzării să depășească recordul deținut de tricoul lui Maradona, de 8,5 milioane de euro.

Tricoul lui Michael Jordan, așteptat să se vândă mai scump decât cel al lui Maradona

În luna mai a acestui an, s-a vândut poate cel mai dorit tricou din fotbalul mondial. Pe 22 iunie 1986, în „sferturile” CM, Diego Maradona a înscris la 2-1 cu Anglia două goluri care au rămas în istoria sportului:

  • „Mâna lui Dumnezeu” - a împins mingea în plasă, cu mâna, peste portarul Shilton.
  • „Golul secolului” - cursa de la jumătatea terenului, driblând toți adversarii ieșiți în cale, inclusiv pe goalkeeperul britanic.

Atunci „un cumpărător misterios” a achiziționat la o licitație organizată de Casa Sotheby tricoul albastru al naționalei Argentinei, purtat de „El Pibe de Oro” în acel meci și oferit atunci internaționalului englez Steve Hodge la tradiționalul schimb. 

Prețul: 7.142.500 de lire sterline, echivalentul a 8.459.077 de euro. Cel mai scump obiect de colecție din sport vândut vreodată la o licitație, anunță cotidianul insular.

Citește și alte știri de actualitate:

Tensiuni între vedetele lui PSG » Ce s-a întâmplat la ultimul meci între Messi, Neymar și Mbappe
FRANȚA
Tensiuni între vedetele lui PSG » Ce s-a întâmplat la ultimul meci între Messi, Neymar și Mbappe
Furie la Manchester! Ten Hag: „E un rahat. Am aruncat planul la gunoi!” » United, pe ultimul loc după 30 de ani
ANGLIA
Furie la Manchester! Ten Hag: „E un rahat. Am aruncat planul la gunoi!” » United, pe ultimul loc după 30 de ani

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează