SPORTURI  »  BASCHET  »  NEGOCIERI

Miki Berkovich e dorit manager la "naţională"

Articol de GSP - Publicat marti, 08 iunie 2010 00:00

Preşedintele FR Baschet, Carmen Tocală, a declarat marţi că se află în negocieri cu fostul mare jucător al echipei Maccabi Tel Aviv, Miki Berkovich, pentru preluarea postului de manager al echipei naţionale masculine a României.


" Miki Berkovich se află la Bucureşti, am avut deja două întrevederi, sper să încheiem cu bine discuţiile şi să îl avem alături de noi. Este un nume mare în baschetul european, nu doar în cel israelian, iar experienţa sa vastă ar conta enorm. Ne-am fi dorit să-l avem în lot şi pe fiul său, Nir, care este fundaş, dar din pacate el a jucat deja pentru echipele naţionale de juniori ale Israelului şi nu mai poate fi vorba de naturalizare, pe linia bunicilor săi, care s-au născut în România", a declarat Carmen Tocală.


Miki Berkovich are 56 de ani şi este considerat de mulţi specialişti drept cel mai bun jucător de baschet pe care l-a avut Israelul. A debutat la Maccabi Tel Aviv în 1971, la 17 ani, cîştigînd cu cea mai titrată echipă israeliană 19 titluri naţionale şi 17 cupe ale ţării sale, dar şi Euroliga (în 1977 şi 1981). Cu naţionala de tineret a Israelului a ocupat locul patru la CE din 1974, iar cu cea de seniori a devenit vicecampion european în 1979, primind titlul de MVP al turneului final. Berkovich a refuzat la acea vreme ofertele primite din NBA, de la New Jersey Nets şi Atlanta Hawks.


Miki Berkovich şi-a încheiat cariera la Maccabi Tel Aviv în 1988, ulterior evoluînd la formaţiile Maccabi Rishon LeZion, Hapoel Jerusalem şi Hapoel Tel Aviv. S-a retras din baschet în 1995, devenind apoi proprietarul echipei Ramat Hasharon, unde au jucat ambii săi fii, iar după cîteva sezoane a fost timp de un an, manager al formaţiei Ironi Naharia.


În 2008, la Turneul Final Four de la Madrid, a fost primit în "Hall of Fame" al Euroligii, printre cei mai mari 50 de jucători care şi-au adus contribuţia la evoluţia celei mai importante competiţii continentale.

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează
Close