SPORTURI  »  BASCHET  »  LOCKOUT ÎN BASCHETUL AMERICAN

NBA în criză! Negocierile pentru reluarea campionatului au eşuat

NBA în criză! Negocierile pentru reluarea campionatului au eşuat
NBA în criză! Negocierile pentru reluarea campionatului au eşuat

Articol de GSP - Publicat vineri, 21 octombrie 2011 00:00 / Actualizat vineri, 21 octombrie 2011 18:21

Negocierile dintre proprietarii şi jucătorii din NBA privind rezolvarea litigiului financiar dintre cele două părţi, desfăşurate în prezenţa unui mediator federal, s-au încheiat cu un eşec, deşi discuţiile au avut loc marţi, miercuri şi joi, informează AFP.

"La final, nu am fost capabili să acoperim gaura care separă cele două părţi", a declarat Adam Silver, adjunctul lui David Stern, preşedintele Ligii profesioniste nord-americane de baschet (NBA).

Cele două părţi s-au întâlnit marţi dimineaţă, la o hotel din New York, în prezenţa lui George Cohen, director în cadrul Serviciului federal de mediere şi consiliere (Federal Mediation and Conciliation Service, FMCS), o agenţie guvernamenatală, care a rezolvat un litigiu asemănător între jucătorii de fotbal şi patronii cluburilor din Major League Soccer. Negocierile au continuat timp de aproximativ 16 ore şi au fost reluate miercuri, când s-au încheiat fără niciun rezultat. Cele două părţi au convenit să discute şi joi, însă, la finalul celor cinci ore de negocieri, nu s-a ajuns la niciun rezultat.

Preşedintele sindicatului jucătorilor din NBA, Derek Fisher, a criticat atitudinea patronilor, acuzându-i că mint. "Ei vor să vă spună doar o vestiune a poveştii, care nu este şi cea adevărată. Nu este o chestiune de orgoliu aici, ci de «pâinea» multor persoane legate de industria baschetului nord-american", a spus Fisher.

NBA a anulat, pe 11 octombrie, primele două săptămâni ale sezonului regulat 2011/2012 deoarece proprietarii cluburilor şi jucătorii nu s-au înţeles în privinţa unui nou acord de muncă. Sezonul regulat nu va începe aşadar la 1 noiembrie. Greva actuală, care durează de la 1 iulie, a fost decretată de proprietari când precedentul acord colectiv a expirat.

Este pentru a doua oară când se anulează meciuri din NBA, după ce în 1998-1999 sezonul a fost redus la 50 de meciuri (din 82) per echipă, tot din cauza unei greve, conform Mediafax.

Mihai Neșu, adevărul despre divorț: „Vreau să știe lumea” » S-a spus că soția l-a părăsit în urma accidentului

L-a rugat să nu joace, fiindcă are o presimțire rea, dar el a marcat în poarta Romei! Așa că a schimbat abordarea: „Hai să mai facem copii”


Comentarii (2)
tripp
tripp  •  22 Octombrie 2011, 10:46

ma mir ca a aprut si o stire din alt sport in afara de fotbalul nostru de kikat...

dogele
dogele  •  21 Octombrie 2011, 19:37

unde e Mitică? el sigur făcea o combinaţie şi se relua NBA chiar şi cu meciurile din retur anul ăsta, noi românii il dăm pe Mitică contra ieşirii României din criză plus câte o sută de mii de dolari de căciulă. Dragomir e salvarea.(doamne fereşte de idioţi ca ăsta)

Vezi toate comentariile (2)
Comentează