SPORTURI  »  BASCHET  »  SUPERCUPA

Sărbătoare anulată » Supercupa României la fete a fost ștearsă din calendar de FR Baschet

CSM Tîrgivişte a cîştigat titlul de campioană naţională după ce a învins în finală, cu scorul de 3-2 la general, deţinătoarea Cupei României, Sepsi Sf. Gheorghe
CSM Tîrgivişte a cîştigat titlul de campioană naţională după ce a învins în finală, cu scorul de 3-2 la general, deţinătoarea Cupei României, Sepsi Sf. Gheorghe

Articol de - Publicat vineri, 18 septembrie 2015 00:00

Supercupa României la fete, dintre ACS Sepsi Sic Sf. Gheorghe și CSM Tîrgoviște, a fost ștearsă din calendar după două amînări.

Pentru această situație bizară, conducerea echipei din Sf. Gheorghe, cîștigătoarea Cupei României din sezonul trecut, spune că responsabilitatea directă o are Federația Română de Baschet, care ar dori s-o protejeze de la o înfrîngere evidentă pe CSM Tîrgoviște, campioana țării.

Echipa dîmbovițeană a primit o sancțiune de la FIBA Europe și nu are voie să facă transferuri, de aceea FRB a considerat că incertitudinea în care plutește formația campioană e un motiv destul de bun ca aceasta să nu mai dispute meciul.

Supercupa ar fi trebuit iniţial să se dispute pe 14 septembrie. Dar conducerea echipei din Tîrgoviște a declarat că are doar 6 jucătoare pe foaie și că n-are nici un sens să se prezinte. "Totuși, echipa e înscrisă în campionat. Acolo cum vor juca, dacă au doar șase baschetbaliste?", se întreabă Aron Nemes, reprezentantul echipei vicecampioane a țării.

Interdicție FIBA pentru Tîrgoviște

Horia Păun, președintele FRB, a explicat de ce a luat această decizie: "CSM are niște datorii financiare către FIBA. În urma unei înțelegeri între FIBA Europe, CSM Tîrgoviște și FRB, s-a convenit faptul că, dacă echipa începe să-și plătească datoriile, chiar și eșalonat, transferurile vor fi deblocate. Așteptăm să înceapă plata, ca să le permitem și noi transferurile internaționale".

Conducerea formației din Covasna spune că totuși Tîrgoviște are voie să facă transferuri cu jucătoare din țară, în vreme de federația susține că echipa din Dîmbovița de-abia supraviețuiește în acest moment și că nu are cum să realizeze nici măcar aceste transferuri.

"Miza pentru Sf. Gheorghe e să cîștige un trofeu. Miza FRB e să salveze o echipă de la dispariție"
Horia Păun, președinte FR Baschet

"Această decizie favorizează clar echipa din Tîrgoviște, care va participa la Campionatul Național, dar care, din cauza problemelor administrative, era foarte posibil să piardă această finală. FRB i-a scutit de o înfrîngere iminentă, dorind să le vină în ajutor"
Aron Nemes, reprezentant Sepsi Sf. Gheorghe

De pe patul de spital, Cornel Dinu a vorbit cu GSP despre situația critică a lui Dinamo: „Doar asta mai pot să fac”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează