SPORTURI  »  BASCHET  »  BASCHET

Schimbare de sistem în baschet » De ce a fost modificat actualul format

FOTO U BT Cluj Napoca
FOTO U BT Cluj Napoca

Articol de - Publicat marti, 16 iunie 2020 12:55 / Actualizat marti, 16 iunie 2020 13:36

Baschetul revine la vechiul sistem, cu o singură grupă valorică. Actualul format, cu echipele împărțite în două grupe de 8 echipe, nu a mai stârnit interes. Mai multe formații au propus schimbarea, iar FRB a aprobat.

Comisia de Competiții a FR Baschet a hotărât, în ședința de luni, că din sezonul 2020/2021 formatul primei ligi să fie din nou schimbat. Astfel, nu vor mai fi două grupe valorice, de câte 8 echipe fiecare, ci o serie de 16 echipe. Acestea vor juca în sistem tur-retur. 

Schimbare de sistem în baschet

Primele 8 formații vor accede în play-off, unde se va juca după sistemul cel mai bun din cinci meciuri, iar de la locul 9 în jos se va merge în play-out, cu rezultatul descis după trei meciuri. Mai multe echipe din a doua grupă valorică au propus schimbarea formatului actual pe considerentul că interesul pentru baschet a scăzut mult de când s-a jucat în grupe valorice. 

Campionatul va debuta în 10 octombrie şi ar urma să se încheie în 12 iunie 2021.Tragerea la sorţi pentru Liga Naţională şi Cupa României va avea loc în 24 august. În acest sezon, Consiliul Director al FR Baschet, a decis în luna mai înghețarea Ligilor Naționale, fără acordarea titlurilor de campioană. S-a stabilit ca în cupele europene să se meargă în baza clasamentelor în vigoare la data întreruperii, 8 martie.

Astfel, la masculin, U. BT Cluj (33 puncte), ar urma să joace în Basketball Champions League, iar echipele de pe locurile 2-3, adică CSM Oradea (33) şi CSU Sibiu (31) în FIBA Europe Cup. La feminin, clasamentul se încheie cu Sepsi Sf. Gheorghe lider (27 puncte), urmată de CSM Satu Mare (24) şi ICIM Arad (23). Sepsi ar urma să joace în FIBA EuroCup.

Citește mai multe știri din baschet:

Revoltat de cazul George Floyd, Michael Jordan a donat o sumă uriașă pentru lupta împotriva rasismului

O vedetă din NBA, transformare incredibilă în carantină » Antrenorul a rămas blocat: „Nu l-am văzut niciodată așa”

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează