SPORTURI  »  BASCHET  »  BASCHET

Avem din nou echipă în preliminariile Euroligii la baschet feminin

Sepsi-Sic va evolua în preliminariile Euroligii la baschet feminin
Foto:Imago
Sepsi-Sic va evolua în preliminariile Euroligii la baschet feminin Foto:Imago

Articol de - Publicat miercuri, 21 iulie 2021 20:25 / Actualizat miercuri, 21 iulie 2021 20:25

Campioana României la baschet feminin, Sepsi-SIC Sfântu Gheorghe, va juca din nou în cea mai importantă competiție continentală inter-cluburi. După ce în 2020 a fost învinsă în preliminarii de Spar Girona (Spania), trupa covăsneană s-a înscris din nou în Euroligă.

20 de cluburi s-au înscris în Euroliga feminină de baschet pentru sezonul viitor. Dintre acestea, 14 se vor afla sigur pe tabloul principal, în timp ce alte 6, inclusiv echipa covăsneană, sunt în calificări.

Calificările împărțite în 2 grupe

Federația Internațională de Baschet (FIBA) a împărțit preliminariile în două grupe, în funcție de poziția geografică a echipelor, astfel, Sepsi urmând a lupta împotriva Bellona Kayseri (Turcia) și Atomerőmű KSC Szekszárd (Ungaria) pentru a intra în grupe.

În cealaltă parte de tablou a calificărilor se află Tango Bourges Basket (Franța), Famila Basket Schio (Italia) și Valencia Basket (Spania). Locurile de desfășurare ale calificărilor vor fi anunțate în perioada următoare, iar conducerea echipei "alb-verzi" a decis să solicite organizarea turneului la care Părău&co vor lua parte.

Preliminariile vor avea loc în perioada 21–23 septembrie. Cele două câștigătoare ale grupelor vor avansa pe tabloul principal, iar formațiile clasate pe locurile doi și trei vor continua în grupele EuroCup.

Pe tabloul principal au fost incluse echipele rusești UMMC Ekaterinburg, Dinamo Kursk și MBA Moscova, francezii de la Basket Landes și Basket Lattes Montpellier, turcii de la Fenerbahce și Galatasaray, spanioli de la CB Avenida și Uni Girona CB, maghiarii de la Sopron Basket, cehii de la ZVVZ USK Praha, polonezii de la VBW Arka Gdynia, italianii de la Reyer Venezia și letonii de la TTT Riga.

Citește alte știri din baschetul românesc:

A făcut show sub panou » Benny Adegbuyi a jucat baschet 3x3 la Sport Arena Streetball

U BT Cluj-Napoca, noua campioană la baschet masculin! Victorie categorică în decisivul cu Oradea, într-o atmosferă fantastică

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează