SPORTURI  »  BASCHET  »  CUPA MONDIALĂ

S-au stabilit sferturile de finală la Cupa Mondială de baschet masculin » Spania, campioana mondială en titre, a ratat calificarea

Foto: Imago Images
Foto: Imago Images

Articol de - Publicat duminica, 03 septembrie 2023 20:48 / Actualizat duminica, 03 septembrie 2023 21:33

Spania, dublă campioană mondială în 2006 și 2019, a ratat prezența în sferturile de finală după ce a cedat în ultimul meci din faza a doua grupelor în fața Canadei cu 85-88

Ziarele din Spania scriu că a venit finalul unei ere, după ce echipa lor națională, dublă campioană mondială, nu a reușit să prindă sferturile de finală la Cupa Mondială găzduită de Filipine, Indonezia și Japonia. E pentru prima oară în ultimii 25 de ani - în 1998 a fost introdus acest format de turneu final - când ibericii nu se califică între primele opt echipe.

Spania a făcut parte din Grupa L în faza a doua a competiției, unde a fost învinsă de Letonia cu 74-69 și de Canada cu 88-85. Din această grupă au mers mai departe învingătoarele echipei antrenate de Sergio Scariolo. „Canada a demonstrat de ce este a doua favorită la aur, poate chiar prima. Are un nivel înalt de joc. Când echipa adversă are staruri din NBA se poate întâmpla și un astfel de rezultat", a spus Scariolo.

Spania a pierdut și calificarea directă la Jocurile Olimpice

Mai mult, Spania a ratat și calificarea directă la Jocurile Olimpice din 2024, competiție la care mai poate participa după un turneu preolimpic. „Va fi o sarcină titanică să obținem biletele pentru Paris. Și dacă nu reușim, trebuie să facem ca după acest meci să ținem capul sus pentru că avem o echipă tânără și talentată", a subliniat Sergio Scariolo.

La această ediție, sferturile de finală vor fi Italia-SUA. Lituania-Serbia, Germania-Letonia, Canada-Slovenia, acestea urmând a se disputa pe 5 și 6 septembrie. Marea finală este programată pe 10 septembrie în Mall of Asia Arena din Pasay (Filipine).

Sferturi de finală CM 2023

  • 5 septembrie »  Italia-SUA, Lituania-Serbia
  • 6 septembrie » Germania-Letonia, Canada-Slovenia

Podiumurile la ultimele trei ediții ale Cupei Mondiale

  • 2019 » Spania, Argentina, Franța
  • 2014 »  SUA, Serbia, Franța
  • 2010 »  SUA, Turcia, Lituania

Citește și: 

Prima mare surpriză a Campionatului Mondial de baschet » „Bronzul” de la ultima ediție n-a trecut de grupe
CM
Prima mare surpriză a Campionatului Mondial de baschet » „Bronzul” de la ultima ediție n-a trecut de grupe
Început bun la Mondialele de canotaj de la Belgrad » 4 bărci „tricolore” merg mai departe
CANOTAJ / MONDIALE
Început bun la Mondialele de canotaj de la Belgrad » 4 bărci „tricolore” merg mai departe

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează