SPORTURI  »  BASCHET  »  AVANCRONICĂ

Trofeul în joc » Rivalele Sepsi și CSM Satu Mare se pot duela în finala Cupei României

Jovana Pasici (drepta) spune că e minunat să joace în fața propriilor suporteri Foto Brigitta Miska
Jovana Pasici (drepta) spune că e minunat să joace în fața propriilor suporteri Foto Brigitta Miska

Articol de - Publicat sambata, 26 februarie 2022 13:30 / Actualizat sambata, 26 februarie 2022 16:04

Turneul Final Four la feminin se va juca azi și mâine la Sfântu Gheorghe. După 6 ani, TVR urma să transmită finala, în care se pot întâlni rivalele Sepsi și CSM Satu Mare, dar programul postului public a fost bulversat de situația din Ucraina

Academia Phoenix CSU Simona Halep Constanța, CS Municipal Satu Mare, Sepsi-SIC Sfântu Gheorghe și CS Municipal Alexandria se bat în acest weekend pentru trofeul Cupei României, iar pentru ultimul act, de duminică, fanii baschetului de la noi preconizează un duel între gazdele de la Sepsi și formația din Satu Mare, cele două fiind implicate și în lupta pentru titlul de campioană, alături de FCC Baschet UAV Arad.

Sepsi-SIC are șase din ultimele șapte Cupe ale României, însă duelul din acest an cu sătmărencele pare mai echilibrat decât în precedentele sezoane. În campionat, în luna octombrie, echipa din nord-vestul țării s-a impus cu 78-56.

Nu subestimează adversarele

„Acestea sunt ocazii speciale, mai ales când joci în fața propriilor fani. Înainte de astfel de evenimente te pregătești pentru ce e mai rău și speri la ce e mai bun. De câțiva ani dominăm această competiție și vom da totul să o câștigăm din nou! Primul pas e semifinala. De trei săptămâni, traversăm o perioadă bună, arătăm foarte bine fizic, iar toate jucătoarele sunt într-o formă bună. Acest lucru îmi dă încredere”, a declarat Zoran Mikes, antrenorul bosniac al lui Sepsi.

Trofeul în joc » Rivalele Sepsi și CSM Satu Mare se pot duela în finala Cupei României
Jovana Pasici și antrenorul Zoran Mikes Foto Brigitta Miska

„E minunat să jucăm acasă, în fața fanilor noștri, ei ne fac mai puternice. Ne concentrăm pentru meciul cu Alexandria, respectăm această echipă. Dacă va fi bine, ne vom gândi la preconizatul duel cu Satu Mare din finală. Ne-a învins în debutul acestui campionat, dar avem motivația să arătăm că atunci am avut doar o zi proastă. Dacă dăm ce e mai bun, rezultatul ne va fi favorabil”, a completat și căpitanul alb-verzilor, muntenegreanca Jovana Pasic.

Moment special pentru Pop

Turneul va fi unul special pentru tânăra Anamaria Pop (foto, 19 ani), care s-a întors acasă, la Sfântu Gheorghe, în urmă cu o lună. Jucătoarea a îmbrăcat tricoul formației maghiare Atőmeromű KSC Szekszárd în ultimii trei ani și jumătate. 

Ea a debutat la doar 15 ani în Liga Națională de Baschet feminin, la Olimpia CSU Brașov, în respectiva stagiune (2017-2018) câștigând medalia de bronz, alături de trupa de sub Tâmpa. 

Este una dintre tinerele speranțe ale baschetului feminin românesc, având mai multe clasări pe podium în campionatele de juniori, precum și numeroase distincții personale. 

Trofeul în joc » Rivalele Sepsi și CSM Satu Mare se pot duela în finala Cupei României

Revenită la Sfântu Gheorghe, orașul în care s-a născut și a început baschetul (la clubul Bball 6), va avea ocazia să joace, acasă, pentru primul său trofeu intern important. „Mă bucur foarte mult, după nouă ani am revenit acasă și pot juca pentru echipa din orașul meu natal. Sper să devin o jucătoare din ce în ce mai utilă pentru echipă, să mă dezvolt. Pot învăța de la jucătoare mai experimentate, iar ele m-au primit foarte bine. Luăm lucrurile meci cu meci în acest turneu, dar bineînțeles că ne dorim Cupa", a spus baschetbalista născută pe 24 august 2002. 

1.100 de spectatori vor putea intra la meciuri în tribunele Sepsi Arena, 30% din capacitatea sălii, conform normelor în vigoare în ceea ce privește pandemia de coronavirus. Biletele de intrare vor costa 15 lei pentru fiecare dintre cele două zile sau 25 de lei pentru ambele

„Așteptăm cât mai multă lume la sală”

„Ne-am dorit mult să jucăm acasă acest Final Four și suntem bucuroși pentru acest lucru, mai ales că spectatorii pot asista din nou la meciuri. Așteptăm cât mai multă lume la sală, iar în cazul în care capacitatea maximă permisă va fi ocupată, vor avea prioritate cei cu abonamente pentru două zile, nu vom mai vinde bilete de o zi. De mult nu am avut parte de un eveniment atât de important. Cupa se câștigă prin mai puține meciuri decât campionatul, toate echipele își doresc trofeul, cu siguranță va fi un frumos spectacol sportiv”, a punctat Rusz István, managerul clubului covăsnean.

Programul Final Four

Azi (sâmbătă), semifinalele: Academia Phoenix CSU Simona Halep Constanța – CS Municipal Satu Mare (ora 16:45), Sepsi-SIC Sfântu Gheorghe – CS Municipal Alexandria (ora 19:45); Duminică, finala (ora 18:00)

Citește și alte știri din sporturi

Schiță de echipă stelară la CSM București » Ce transferuri importante negociază echipa Primăriei

VIDEO Rafael Nadal e de neoprit în 2022! L-a învins din nou pe Daniil Medvedev și e în finală la Acapulco

„Fotbalul se «deteritorializează»! Nu mai există ceva esențial” » Un profesor de antropologie, Christian Bromberger, conferință de excepție despre o „mutație” în fotbalul de azi: „Am plecat de la tifoso, adică boală contagioasă, și am ajuns aici”

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează