SPORTURI  »  TENIS  »  ATP ACAPULCO

VIDEO Rafael Nadal e de neoprit în 2022! L-a învins din nou pe Daniil Medvedev și e în finală la Acapulco

Sursă foto: Twitter @Abierto Mexicano
Sursă foto: Twitter @Abierto Mexicano

Articol de GSP - Publicat sambata, 26 februarie 2022 08:35 / Actualizat sambata, 26 februarie 2022 16:29

Rafael Nadal (35 de ani, 5 ATP) s-a calificat sâmbătă dimineața în finala turneului ATP 500 de la Acapulco, după o victorie clară reușită în fața noului lider mondial Daniil Medvedev (26 de ani). În reeditarea finalei de la Australian Open din urmă cu o lună, ibericul s-a impus în două seturi, scor 6-3, 6-3, continuând seria impresionantă din 2022.

  • În ultimul act de la Acapulco, Nadal îl va întâlni pe britanicul Cameron Norrie (26 de ani, 12 ATP), care a trecut în semifinale de Stefanos Tsitsipas (23 de ani, 4 ATP), scor 6-4, 6-4.

La două zile după ce a aflat că va deveni noul #1 mondial, poziție pe care o va ocupa începând de luni, Daniil Medvedev n-a găsit nici de data aceasta răspunsuri în fața lui Nadal, care-l învingea pe rus și în ultimul act de la Australian Open. Aflat în mare formă, spaniolul și-a dominat adversarul la toate capitolele importante, surprinzându-l din nou pe rus cu noul său stil de joc agresiv, care i-a adus și trofeul de la Antipozi.

Nadal, nivel impresionant în fața lui Daniil Medvedev

Rafa a făcut break imediat în primul set și nu a greșit deloc pe propriul serviciu, închizând prima manșă la 3, după 48 de minute în care rusul a fost fără reacție în fața loviturilor pline de precizie ale ibericului. 

Medvedev și-a ridicat considerabil nivelul jocului în setul secund, însă nici asta n-a fost de ajuns pentru a destabiliza jocul spaniolului. 

Nadal a făcut din nou un break rapid, apoi a rezistat în fața asediului lui Medvedev, salvând nu mai puțin de 11 mingi de break în două game-uri maraton. În continuare, rusul n-a mai putut ține ritmul, și-a mai pierdut o dată serviciul, suferind a doua înfrângere în fața lui Nadal în decurs de o lună. 3-6, 3-6, după două ore de joc.

Cu victoria de azi, Nadal a dus scorul meciurilor directe cu Medvedev la 5-1. Rusul s-a impus o singură dată, la Turneul Campionilor, în 2020.

Nadal, palmares imaculat în 2022: 14-0

La 35 de ani și jumătate, Rafael Nadal traversează cel mai bun start de sezon din carieră: are 14 victorii consecutive, toate pe hard, și va lupta duminică pentru cel de-al treilea titlu al anului, după cele câștigate la Melbourne și Australian Open.

Spaniolul are trei trofee la Acapulco, fiind posesorul unui record inedit: e cel mai tânăr, dar și cel mai vârstnic câștigător din istoria turneului mexican, pe care l-a câștigat în 2005, 2013 și 2020

VIDEO Rezumatul meciului Nadal - Medvedev

Citește și alte știri din tenis:

VIDEO Gest curajos al rusului Rublev » Mesajul transmis lui Putin, chiar pe camera TV, după calificarea în finala de la Dubai

Alexander Zverev a primit amenda maximă după scandalul din Acapulco, atunci când a lovit violent cu racheta în scaunul arbitrului

Campionul modest de la FCSB » Povestea unui fotbalist atipic din vestiarul roș-albastru: greu încercat în copilărie și salvat de soție + locuiește în zona blamată de bucureșteni

FCSB se transformă total » Planul lui Becali pentru Liga Campionilor conține și „opțiunea interzisă, din umbră”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează