SPORTURI  »  TENIS  »  ATP

Novak Djokovic, în corzi! Eliminat la Dubai de #123 ATP, sârbul pierde și locul 1 » Moment istoric: primul lider mondial din afara Big Four după 18 ani!

FOTO: Imago-Images
FOTO: Imago-Images

Articol de GSP - Publicat joi, 24 februarie 2022 19:56 / Actualizat joi, 24 februarie 2022 20:18

Novak Djokovic (34 de ani, 1 ATP) a fost învins de cehul Jiri Vesely (28 de ani, 123 ATP), scor 4-6, 6-7(4), în sferturile de finală ale turneului de la Dubai. Sârbul va pierde luni poziția de lider mondial.

Turneul de la Dubai a fost primul pentru Djokovic în anul 2022. După două meciuri reușite în fața unor jucători imprevizibili, Musetti și Khachanov, sârbul părea să aibă o misiune mult mai ușoară contra lui Vesely, un ceh cu serviciu bun, dar fără arme importante.

Andrey Rublev, sub teroare din cauza războiului declanșat de Rusia în Ucraina: „Primesc mesaje urâte, dar eu vreau pace. Și dacă vor arunca cu pietre, nu reacționez”
Război în Ucraina
Andrey Rublev, sub teroare din cauza războiului declanșat de Rusia în Ucraina: „Primesc mesaje urâte, dar eu vreau pace. Și dacă vor arunca cu pietre, nu reacționez”

Novak Djokovic pierde locul 1 ATP

Nole a dat semne de slăbiciune încă din primul game, cedat pe propriul serviciu. Vesely a rezistat surprinzător de bine în raliuri și a închis actul inaugural după 48 de minute.

Tot cehul a făcut primul break-ul și în partea secundă. A servit pentru meci la 5-3, dar i-a tremurat mâna. A dominat însă tie-break-ul, profitând și de erorile total necaracteristice ale lui Djokovic.

În semifinale, Vesely va juca împotriva învingătorului din disputa Ricardas Berankis (99 ATP) și Dennis Shapovalov (14 ATP). Vesely obține a doua victorie din tot atâtea meciuri jucate contra lui Djokovic. Prima a venit în șaisprezecimile de finală de la Monte Carlo, în 2016, scor 6-4, 2-6, 6-4.

Daniil Medvedev, primul #1 din afara Big Four după 18 ani

Începând de luni, la următoarea actualizare a ierarhiei ATP, Daniil Medvedev (26 de ani) îl va detrona pe Novak Djokovic. Vom asista la o premieră după 18 ani! Ultima dată când tenisul masculin a avut un lider mondial din afara Big Four (Roger Federer, Rafael Nadal, Novak Djokovic și Andy Murray), a fost pe 1 februarie 2004!

În fruntea clasamentului ATP de atunci se afla americanul Andy Roddick. Avea să fie detronat a doua zi de Roger Federer, care confisca vârful ierarhiei pentru 237 de săptămâni consecutive! Record absolut în tenisul masculin. De atunci, doar Nadal, Djokovic și Murray au mai izbutit să ajungă pe primul loc. Nole se află în frunte din februarie 2020.

Citește și alte știri din tenis: 

Jaqueline Cristian va rata turneele de la Indian Wells şi Miami după accidentarea suferită la Doha!

VIDEO / UPDATE A rupt racheta în scaunul arbitrului și a fost exclus din turneu! » Alexander Zverev, ieșire violentă la ATP Acapulco: „Idiot nenorocit!”

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (3)
valyomanyd
valyomanyd  •  24 Februarie 2022, 21:15
Postat de oltenia pe 24 Februarie 2022, 20:43

cadou pentru putin, sarbii sunt fratii lor si asa vor ramane cred ca astia nici in UE nu vor sa intre niciodata, ***

Bre, matale suferi de mania persecutiei ?

oltenia
oltenia  •  24 Februarie 2022, 20:43

cadou pentru putin, sarbii sunt fratii lor si asa vor ramane cred ca astia nici in UE nu vor sa intre niciodata, ***

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

aikin18
aikin18  •  24 Februarie 2022, 20:38

e clar, s-a vaccinat! conform teoriei Becaliene, nu mai poate fizic, e terminat!

Vezi toate comentariile (3)
Comentează