SPORTURI  »  TENIS  »  RĂZBOI ÎN UCRAINA

Andrey Rublev, sub teroare din cauza războiului declanșat de Rusia în Ucraina: „Primesc mesaje urâte, dar eu vreau pace. Și dacă vor arunca cu pietre, nu reacționez”

FOTO: Imago-Images +29   FOTO
FOTO: Imago-Images

Articol de GSP - Publicat joi, 24 februarie 2022 18:49 / Actualizat joi, 24 februarie 2022 20:23

Rusul Andrey Rublev (24 de ani, 7 ATP) îndeamnă la stoparea războiului din Ucraina și spune că a primit mesaj jignitoare, agresive, din cauza conflictului declanșat de Vladimir Putin.

Rublev l-a învins astăzi pe Mackenzie McDonald (61 ATP), scor 2-6, 6-3, 6-1, și s-a calificat în semifinalele turneului de la Dubai. Rusul confirmă forma excelentă din februarie, când a cucerit două trofee la Marseille, atât la simplu, cât și la dublu.

Rusia a invadat Ucraina » Insula Șerpilor, capturată!
RĂZBOI
Rusia a invadat Ucraina » Insula Șerpilor, capturată!

În conferința de presă ulterioară meciului, Rublev a vorbit despre războiul din Ucraina. A militat pentru pace, în ciuda mesajele amenințătoare pe care le-a primit în perioada recentă. 

Rusul Rublev, despre războiul din Ucraina: „Nu mai contează tenisul”

„În momentele astea realizezi cât de lipsit de importantă e meciul tău. Nu mai contează. Ce se petrece în lume e teribil. Realizezi cât de important e să ai liniște, cât de importantă e pacea și să îi respecți pe ceilalți indiferent de circumstanțe, să arăți unitate. 

Ar trebui să avem grijă de planeta asta și unii de ceilalți. Pentru mine asta e cel mai important”, a spus Rublev, într-o conferință de presă. 

Din cauza naționalității lui, Rublev nu are parte de cea mai bună primire la turnee: „Normal că am primit mesaje urâte pentru că sunt rus. Nu pot reacționa. Eu vreau doar pace. Chiar dacă vor arunca cu pietre în mine, eu voi răspunde cu pace. Asta îmi doresc. Nu vreau să fiu agresiv”.

Andrey Rublev i-a adus Rusiei o medalie de aur la Jocurile Olimpice de la Tokyo, în proba de dublu mixt, alături de Anastasia Pavlyuchenkova. El a făcut pereche și cu un sportiv din Ucraina, la ATP Marseille, cucerind trofeul.

VIDEO Răzvan Luțac, jurnalist GSP.RO: „Putin nu avea motive să atace Ucraina”

Citește și alte știri despre războiul din Ucraina: 

EXCLUSIV Fotbalistul român care a reușit să părăsească Ucraina, după invazia rușilor: „Am găsit mașină, ieșim prin Polonia”

EXCLUSIV Ioanițoaia a luat legătura cu Mircea Lucescu, blocat la Kiev: „Mi-a zis: «Impresia mea e că e mai mult război la televizor decât în jurul meu»”

„Ori te laşi tu ca antrenor, ori îl dai afară pe Săpunaru!” » Reacție dură la vederea incidentului dintre Lobonț și căpitanul Rapidului

Campionul modest de la FCSB » Povestea unui fotbalist atipic din vestiarul roș-albastru: greu încercat în copilărie și salvat de soție + locuiește în zona blamată de bucureșteni


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează