SPORTURI  »  BASCHET  »  FINALA LIGII NAȚIONALE

U-BT Cluj-Napoca a obținut prima victorie cu CSM Oradea, în meciul 3, iar finala Ligii Naționale se prelungește

Leonardo Simoes Meindl în acțiune // FOTO U-Cluj-Napoca
Leonardo Simoes Meindl în acțiune // FOTO U-Cluj-Napoca

Articol de - Publicat duminica, 21 mai 2023 18:38 / Actualizat duminica, 21 mai 2023 18:39

U-BT Cluj-Napoca a reușit, sâmbătă, prima victorie în fața celor de la CSM CSU Oradea în finala campionatului, 80-70, ducând scorul general la 1-2.

  • Finala se dispută în sistemul „cel mai bun din șapte partide”. Așadar, echipa care ajunge prima la 4 victorii este campioană. 
  • Următoarea partidă va avea loc tot la Cluj, luni, de la ora 19:00, urmând ca finala să se mute apoi la Oradea pe 25 mai, de la 18:30. Dacă nu se va decide până atunci, urmează meciuri pe 28, respectiv 31 mai. 

U-BT Cluj-Napoca a fost susținută de 10.000 de fani la primul meci disputat acasă din finala Ligii Naționale. 

Înainte de meciul din BT Arena, CSM CSU Oradea conducea la general cu 2-0 în finala Ligii Naționale, care se dispută după sistemul „cel mai bun din șapte partide”. În primele două partide, orădenii se impuseseră cu 79-73 și 93-83.

Monopol stelist la polo: fetele sunt campioane, băieții mai au nevoie de o victorie pentru a ridica trofeul!
POLO
Monopol stelist la polo: fetele sunt campioane, băieții mai au nevoie de o victorie pentru a ridica trofeul!

U-BT Cluj-Napoca a învins-o pe CSM Oradea, iar finala se prelungește

Campioana en titre a reușit acasă prima victorie, după ce a trecut de adversara sa cu 80-70. Brazilianul Leonardo Simoes Meindl a fost MVP-ul lui „U" cu 20 de puncte şi 5 recuperări. 

„Sunt foarte fericit pentru această victorie, mental era foarte greu după cele două înfrângeri de la Oradea. Cred că am intrat motivați să ne apărăm terenul propriu, le-am spus băieților că meciul era cel mai important al sezonului, l-am tratat ca atare, iar acum meciul de luni este cel mai important al sezonului. 

Mă bucur că am spart gheața în această finală, că ne-am luptat, că am avut mentalitatea corectă", a explicat Mihai Silvășean, antrenor U-BT.

Se întâlnesc două echipe foarte bune. Valorile sunt apropiate. E foarte dificil să câștigi de trei ori consecutiv împotriva unui oponent precum Clujul. Am fost mult prea agitați. Ne-am hazardat de multe ori în atac. De aici au rezultat foarte multe decizii proaste.

- Cristian Achim, antrenor CSM Oradea

Importanța terenului propriu

Tehnicianul a subliniat și aportul spectatorilor. „Le-am spus și băieților că trebuie să aducă sala alături de ei și nu pot face asta decât printr-o dăruire exemplară, prin faptul că se aruncă după mingi, prin apărare bună, prin coșuri pe tranziție. Sala îi va încuraja, va aprecia aceste lucruri și ne va ajuta să câștigăm meciurile de pe teren propriu”, a subliniat el.

Consider că este ceva extrem de frumos ceea ce se întâmplă în această finală. Avem săli moderne, de mare capacitate, cu dotări moderne. În urmă cu câțiva ani doar visam și ne uitam la alții cum pot avea astfel de săli, astfel de public. 

Iată că acum trăim, prin această finală, acest lucru. Interesul publicului pentru finala Ligii Naționale este extraordinar.

- Cristian Achim, antrenor CSM CSU Oradea

Citește și: 

Cum s-au apărat doi sportivi din Kenya acuzați de același lucru ca Simona Halep

Antrenor cu nume pentru Dinamo: „Vreau să dau ceva înapoi, pentru că eu am învăţat în România”

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează